загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дефіцит Пенсійного фонду скоротять за рахунок пенсіонерів?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соціальної політики Андрій Рева на годині запитань до уряду у Верховній Раді розповів депутатам, протягом якого часу страховий стаж в Україні виросте до 35-ти років.

Андрій Рева, міністр соціальної політики України:

"З першого січня 2018-го року страховий стаж, необхідний для отримання пенсії у 60 років буде 25 років. І до 35-ти років ми будемо йти десять років".

У такий спосіб міністр пропонує зменшити дефіцит пенсійного фонду по закінченню цього періоду.

Віктор Пинзеник, народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка"):

"Є кілька способів вирішення проблеми нестачі грошей. Або ми починаємо туди платити більше, щоб було що давати. Друге – зменшуємо розмір виплат. Або третє – ми зменшуємо кількість отримувачів. Коли ми почули про стаж – це якраз зменшення кількості отримувачів. Тобто – кількості пенсіонерів. Чому? Тому що ставиться вимога, що людина повинна мати стажу не менше 25 років. А це означає, що людина, яка не має 25 років стажу, вона пенсію отримати не може. Вона повинна тоді працювати більше, ніж 60 років. ".

За планами уряду, пенсійний вік формально залишатиметься 60 років. Але пенсійною реформою передбачено такі умови, що скористатися ним зможуть далеко не усі українці.

Роман Семенуха, народний депутат України (фракція "Самопоміч"):

"Простими словами - для тих людей, у яких немає відповідного страхового стажу, тобто з 25 до 35 років, фактично, їм буде запропоновано вийти у 63 або 65 років. Інститут демографії сьогодні видає середній вік життя чоловіків – 64 роки, статистика видає 66 років. Справді, в Європі люди виходять на пенсію і у 65 і у 67 років. Але там середній вік життя – за 70 років і вище".

Нагадаємо, схвалений МВФ та Світовим банком проект пенсійної реформи Верховна Рада ухвалила у першому читанні 13 липня. З того часу у парламентський комітет з питань соціальної політики надійшло 2144 поправки до законопроекту 6614, яким пропонується підвищення пенсій. Комітет відкинув 1750, решта поправок істотно не змінюють урядову редакцію. Проект пенсійної реформи схвалено Світовим банком та МВФ.

Володимир Гройсман, прем’єр-міністр України:

"Я хочу побажати нам, щоби на наступному сесійному тижні ми ухвалили рішення про пенсійну реформу. Щоб дали можливість пенсійному фонду і уряду зробити розрахунки нових пенсій для українських пенсіонерів. Щоб ми ухвалили надзвичайно важливу реформу охорони здоров’я. І щоби ми перетворили вересень місяць  на справжній реформаторський вересень ,який дасть можливість змінити ситуацію і в економіці нашої держави і в соціальних послугах освіти, охорони здоров’я і пенсійного забезпечення. Але це можливо зробити, тільки коли ми об’єднаємося і будемо разом. Я вірю в нашу спільну перемогу, дякую і бажаю всім успіхів". 

Цього тижня через Верховну Раду протиснули освітню реформу, і депутати взялися за завершення судової. Наступного тижня за календарним планом депутати мають працювати у комітетах. І для ухвалення рішень зберуться вже 19 вересня.

 

Джерело:
До списку новин