загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коли виникають достойні пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"З 1 січня 2019 року запрацює другий рівень пенсійного страхування - накопичувальна пенсійна система!

Українці мають шанс отримувати достойні пенсії!".

Це твердження на сторінці Павла Розенка змушує мене повторити одну азбучну істину. "Достойні" пенсії виникають не з моделі пенсійного страхування, а з ефективної, стабільної економіки, з високим рівнем доданої вартості, яка в ній створюється, з відповідним високим рівнем зарплат.

Це передумова. Якщо цього немає, то всі розмови про "достойні" пенсії - це відвертий обман. За умови сировинної економіки та мізерних зарплат, якими іншими і не можуть бути в сировинній економіці, ніяких хоча би мінімально достатніх пенсій не може бути апріорі.

Чи сприяє збереження тиску на фонд оплати праці зміні економічної моделі, питання риторичне.

Чи можуть бути привабливими та надійними інвестиції за умов панування сировинної моделі економіки, для мене питання теж риторичне.

Але, на жаль, і це ще не все.

Катастрофічне погіршення демографічного співвідношення працюючих та осіб пенсійного віку робить усі розмови про "достойні" пенсії - примарою.

І це проблема вже далеко не тільки українська. Хоча у нас вона особливо жахлива. Це стає зрозумілим, якщо подивитися на статистику народжуваності та смертності за останні тридцять-сорок років.

Тому панове урядовці та лобісти-інвестбанкіри, перестаньте нав'язувати громадянам обов'язкове накопичення пенсійних заощаджень.

Дайте громадянам спокій. Зменште поступово до мінімуму обов'язкові відрахування до солідарної пенсійної системи з відповідним чесним визнанням, що держава нічого окрім однокавого для всіх мінімуму пенсійних виплат гарантувати не зможе, ані зараз, ані в майбутньому.

Що ж до добровільних внесків до недержавного пенсійного страхування, то вони можуть бути, але це має бути абсолютно вільний вибір громадян. Держава лише повинна надати відповідні податкові пільги тим, хто бажатиме такі добровільні накопичення робити.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською.

 

Джерело:
До списку новин