загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перші ліки від старості готові до випробувань на людях

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лікарі Клініки Мейо і Дослідного інституту Скріппс повідомили про готовність до клінічних випробувань першого препарату, основна дія якого полягає у збільшенні тривалості життя.

Гіпотеза про продовження життя відносно нова для офіційної науки. Згідно їй, фундаментальні механізми старіння допомагають лікувати або уповільнювати розвиток таких старечих захворювань, як діабет 2-го типу, остеопороз і різні форми раку. Її основна ідея полягає в збільшенні терміну «здорового життя»: періоду, в якому людина зберігає активність і працездатність. Несвідомо, однак, розуміється, що так можна відтермінувати й саму старість.

Деякі лікарські препарати, метформін або рапаміцин, можуть мати побічний ефект у вигляді подовження молодості, але споконвічне їхнє завдання полягає в іншому: лікувати діабет або запобігати відторгненню імплантованих тканин, відповідно. Розроблений в Клініці Мейо сенолітик — перший клас препаратів, створений в першу чергу для боротьби зі старістю.

Сенолітик впливає на механізм клітинного старіння. Зазвичай клітини вмирають «природною смертю», в процесі апоптозу. При старінні клітка «зомбіфіцується»: не ділиться і не робить нічого корисного, тільки виділяє речовини, що викликають запалення та порушують функціонування здорових клітин, розташованих по сусідству. Чому деякі клітини впадають в цей стан — не до кінця зрозуміло, але, за однією з теорій, це захисний механізм, що запобігає їх перетворення в пухлину.

Підвищений рівень старих клітин призводить до проблем зі здоров’ям — проблем зі серцем, остеопорозом, загальної слабкості і навіть раку. Новий препарат сенолітик впливає на ген, який змушує старі клітини померти, причому робить це без шкоди для сусідніх здорових клітин.

В експерименті на мишах, лапи яких піддали опроміненню, щоб симулювати ефект старіння, прийом сенолітика привів до повернення рухових функцій, і цей ефект тривав 7 місяців. На думку дослідників, цей препарат володіє достатнім потенціалом, щоб можна було рекомендувати проведення клінічних випробувань.

«Якщо те, що було досягнуто в доклінічних дослідженнях на тваринах, може бути досягнуто на людині, — пишуть вони, — стане можливим позбавити від дисфункції навіть ослаблених пацієнтів, які страждають від численних захворювань, яких досі не бралися лікувати».

 

Джерело:
До списку новин