загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про секрети заморожування овочів на зиму розповів гастроентеролог

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Осінь — благодатна овочева пора. А щоби так багато всього було на столі й узимку, час овочі… заморозити. Що для цього треба знати?

— Заморожувати овочі на зиму дуже корисно, адже тоді вони не втрачають вітамінів, поживних речовин та зберігають смакові властивості. Але робити це слід правильно, з дотриманням технології заморожування, — розповідає Звенислава Костур, гастроентеролог. — І майте на увазі, що із заморожених овочів не можна буде готувати салати, а лише супи, рагу, підливки. Ще раджу продумати наперед, для яких саме страв ви заморожуєте ті чи ті овочі, бо від цього залежить, якими їх краще зберігати.

Отже, якщо взимку ви плануєте фарширувати болгарський перець чи баклажани, заморжувати їх слід цілими. Але спершу помийте плоди, витріть до сухості, помістіть до пакета чи посудини й покладіть до морозильної камери. А якщо ці овочі вам знадобляться для супів чи рагу, після миття та сушіння їх слід порізати на кубики й розкласти для заморожування порційно. Так само треба  заморожувати моркву, кабачки та буряк (помити, висушити й порізати на кружальця чи кубики або потерти).

Іще варто заморожувати зеленину. Але не раджу помиті й висушені гілочки класти всі разом (вони тоді кришитимуться) — краще порційно. А ще краще зробити мікс-порції, наприклад, покласти разом гілочки петрушки, кропу, зеленої цибулі, селери.

— Чи правда, що деякі овочі слід поварити перед тим, як  покласти до морозильної камери?

— Так, але спершу слід сказати, що деякі овочі спочатку слід ошпарити окропом — мова про помідори, а тоді зняти з них шкірку. Якщо ж ви цього не зробите, після розморожування помідор втратить свою форму, і шкірку зняти вже не вдасться. Перед заморожуванням гарбуза, спершу його покрайте на кубики, а тоді ошпарте окропом, інакше при розморожуванні він втратить багато рідини й зм’якне.

Крім того, є овочі, котрі слід проварити до напівготовності. Йдеться, зокрема, про квасолю (у тому числі й шпарагівку), горошок, цвітну капусту, картоплю. А от кабачки та огірки взагалі не можна заморожувати через великий вміст у них рідини.

Іще три правила. По-перше, для заморожування слід вибирати овочі  середньої стиглості (перестиглі втратять свою форму). По-друге, найкраще зберігатимуться овочі при сухому заморожуванні (температура має бути -18 — 20 градусів). А по-третє, коли взимку захочете приготувати страву із заморожених овочів, майте на увазі, що їх не слід розморожувати. Бо тоді з них витече сік, й овочі втратять і вигляд, і поживні речовини.

Тож коли дістанете овочі з морозильника, одразу ж починайте їх готувати (покладіть на розігріту сковорідку чи до каструлі, у якій вже кипить вода). Смачних вам страв узимку!

 

Джерело:
До списку новин