загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У людський мозок закладено програму старіння і шизофренії, - дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вчені з Університету Единбурга (Велика Британія) виявили, що в ДНК людини закладено програму старіння мозку, що керує його розвитком упродовж усього життя.

Про це повідомляє eLife.

Ця програма також пов'язана з розвитком шизофренії. Вчені зазначають, що відкриття цієї генетичної програми виявило абсолютно новий шлях вивчення того, як змінюється поведінка людини і як часто мозок вражають різні хвороби мозку на різних етапах життя. Кінцевим результатом цих досліджень може стати створення засобів, що змінюють перебіг старіння мозку. 

Вчені вважають, що старіння - результат роботи "програми смерті". Цю програму являє собою набір генів, які призводять до згасання життєвих функцій тіла. Програма, вочевидь, дає можливість оновлювати популяцію - одне покоління старіє, інше росте йому на зміну. Якщо даний набір генів починає працювати неправильно, людина може прожити довше звичайного або, навпаки, розвинуться різні захворювання, наприклад, шизофренія. 

У центрі уваги опинилися гени, пов'язані з роботою мозку, які демонструють різний рівень активності впродовж людського життя. Зміни в активності особливо ставали помітні в похилому віці, проте починалися в 26-30 років. У цьому віці відбувається серйозна перебудова мозку, багато його відділів і типів клітин починають працювати не так, як у юнацтві та дитинстві. 

Ці зміни відбуваються в чоловіків раніше, ніж у жінок. На думку вчених, мозок жінок повільніше старіє. Також стало відомо, що робота генів Atp2a2, Eef2 і Itpr1, пов'язаних із розвитком хвороби Паркінсона і шизофренії, сильно змінюється з віком. Наразі вчені шукають елемент, який керує генетичною програмою старіння мозку.

 

Джерело:
До списку новин