загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українській гривні – 22 роки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українській валюті 22 роки. Гривня замінила карбованець в період з 2 по 16 вересня 1996 року. Саме тоді українці стали свідками та учасниками грошової реформи. Про еволюцію грошових банкнот на теренах України черкасцям цікаво розповідають в обласному краєзнавчому музеї, йдеться в сюжеті телекомпанії Рось.

Валентин Лазуренко, як сьогодні, пам’ятає впровадження п’ятигривневої купюри, адже на цій банкноті зображена Іллінська церква, що в селі Суботів, Чигиринського району, звідти він родом.

У музеї розповідають про усі банкноти, які були в обігу на території сучасної України.

Зараз важко уявити, що колись копійка була паперовою і мала назву «Шаги». Лектор каже, із цими «шaгами» було пов’язано багато історій.

Студентка Валентина в захваті від лекції. Дівчина народилася 1999 році, каже: еволюцію одногривнєвої купюри знає з власного досвіду.

В майбутньому лектор не виключає того, що паперові гроші теж стануть історією, адже електронні кошти, такі як «біткоін», або банківські картки, стають все популярнішими.

 

Джерело:
До списку новин