загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Подорожчання споживчого кошика звело купівельну спроможність громадян до мінімуму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Подорожчання ключових категорій товарів та послуг зводить вплив росту зарплатні на купівельну спроможність громадян до мінімуму. Не зважаючи на офіційний ріст заробітної плати у першому півріччі, ріст на продовольчі товари нівелював офіційні показники покращення добробуту українців.

Завдяки росту заробітної плати владі просто вдається втримувати відносно стабільний рівень купівельної спроможності громадян. Однак з урахуванням подорожчання товарів у 2014 (24,9%) та 2015 (43,3%), рівень купівельної спроможності громадян залишається вкрай низьким.

Згідно з статистичними даними, індекс споживчих цін за січень-липень 2017 склав 108,2%. Темпи інфляції вищі, ніж за аналогічний період минулого року (104,8%), але значно нижчі, ніж були у 2015. На перший погляд може здатися, що темпи росту заробітної плати значно перевищують темпи інфляції і купівельна спроможність українців росте, однак не все так просто.

Лідери подорожчання за досліджуваний період : овочі (на 55,6%), фрукти (на 50,5 %), м’ясопродукти (20,4%), хліб (10,4%). Значно подорожчали електроенергія (на 28,1%), водопостачання (на 16 %), утримання будинків та прибудинкових територій (42,1%), транспортні послуги (16,2%). Це все звело нанівець зростання заробітної плати і не вплинуло на добробут українців.

Як повідомлялося раніше, у серпні 2017 вартість каструлі українського борщу об'ємом 3,5-4 літра становила: з м'ясом - 83,37 гривні, без м'яса (пісного) - 18,54 гривні.

За станом на 21 серпня за останній рік подорожчали 96% продуктів харчування з соціального списку.

 

Джерело:
До списку новин