загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому потрібно викинути в сміття весь пластиковий посуд і забути про нього назавжди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фталати, що входять до складу пластичних контейнерів, негативно впливають на синтез тестостерону.

Багато продуктів харчування сьогодні упаковують в пластикові контейнери, яка легші і дешевші за посуд з інших матеріалів. Все більше і більше досліджень, однак, вказують на те, що для здоров'я пластиковий посуд аж ніяк не безпечний.

Як зазначив фахівець по продуктах харчування Давид Піпоян, на відміну, наприклад, від скляного посуду, пластиковий виділяє в продукти харчування (і в воду) деякі елементи, що містяться в ньому. З продуктів ці елементи можуть вже потрапляти в організм людини.

Вчені з Університету Тафтса з'ясували, що вплив хімічних речовин, що входять до складу харчового пластику, може вплинути на молочні залози ще на стадії внутрішньоутробного розвитку і підвищити ризик розвитку раку грудей у майбутньому, коли дитина народиться і виросте. Вважається, що бісфенол А (BPA), що входить до складу пластикового посуду, має руйнівну дію на ендокринну систему людини.

Інше дослідження показало, що ця речовина може негативно впливати на дихальну систему і приводити до розвитку астми та інших хвороб. Фталати, що входять до складу пластичних контейнерів, негативно впливають на синтез тестостерону і на якість сперми, а також прискорюють статевий розвиток дівчаток і можуть стати причиною неправильного розвитку хлопчиків.

Перш ніж використовувати пластиковий посуд для їжі або води, Давид Піпоян рекомендує в першу чергу переконатися, що він призначений для продуктів харчування. Зазвичай на пластикових предметах пишеться, з якого пластику вони зроблені. Маркування, правда, може відрізнятися – в залежності від країни виробництва. Наприклад, на деяких посудинах з харчового пластику намальовані вилка і ніж, на інших – трикутник з цифрою всередині. Іноді на посуді також пишеться, скільки разів його можна використовувати.

 

Джерело:
До списку новин