загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт назвав харчовий продукт, який найбільше фальсифікують в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Молоко замінюють рослинними жирами, м'ясо - соєю: як фальсифікують продукцію.

Найпоширеніший фальсифікат в Україні – це заміна молока у молочних продуктах рослинними жирами і заміна м’яса в м’ясних виробах соєю або курятиною.

Таку думку висловила повідомила керівник відділу тестування пестицидів НДЦ НСЕ «ТЕСТ» Ніна Кільдій.

«Найпоширеніший фальсифікат – це підміна основної сировини: в «молочці» молоко намагаються замінити рослинними жирами, в ковбасі – намагаються замінити м’ясо. Плюс – те, що стосується барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів – це те, що дуже багато зустрічається в абсолютно різних продуктах харчування», – зазначила експерт.

За її словами, досить велика проблема – це наявність харчових добавок. Так, наприклад, незаявлений підсилювач смаку глутамат натрію знаходили і в ковбасі, і в кетчупах. Часто буває, що заявлений один консервант на етикетці, а в складі знаходять два. Наприклад, в томатних пастах часто виявляють і консерванти, і барвники, всупереч вказівці «натуральний продукт». У майонезі ж може бути різний вміст яєць.

При цьому Н. Кільдій додала, що також важливі показники безпеки, контроль над дотриманням яких дозволить виключити поширення сальмонельозу або спалаху ботулізму, які недавно спостерігалися в Києві.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України скасував обов’язкове застосування національних стандартів. Відзначається, що добровільне застосування стандартів відповідає вимогам Угоди про технічні бар’єри в торгівлі Світової організації торгівлі, а також європейським принципам стандартизації. 

 

Джерело:
До списку новин