загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії суддів у 8,5 раза вищі за пенсії військових

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середній розмір пенсійних виплат суддям становить 23,7 тисяч грн, у той час як пенсії звільненим з військової служби становлять 2,77 тис. грн, тобто у 8,5 раза менше.

Так вона прокоментувала заяву в, передає о. голови Конституційного Суду Віктора Кривенка щодо неприпустимості зменшення розміру щомісячного довічного утримання суддів в рамках пенсійної реформи, виклавши свою позицію на сторінці у Facebook.

«Збереження розміру щомісячного довічного утримання суддів у рамках пенсійної реформи, на чому наполягає в.о. голови Конституційного Суду Віктор Кривенко, є недоцільним. Не бачу жодного сенсу та аргументів для того, щоб зберегти пожиттєве утримання суддів в умовах, коли суди виносять рішення на користь сепаратистів та корупціонерів, а судді ухиляються від виконання безпосередніх своїх обов’язків та мають найнижчу довіру в суспільстві», - написала Фріз.

Вона навела дані Пенсійного фонду, згідно з якими середній розмір пенсійних виплат суддям становить 23,7 тисяч грн, у той час як пенсії звільненим з військової служби становлять 2,77 тис. грн, тобто у 8,5 раза менше. «При цьому внесок останніх у захист інтересів України є незрівнянно більшим», - підкреслила парламентарій.

Нардеп вважає, що в умовах гострої кризи балансу кількості платників податків та пенсіонерів (майже 1:3) ті, хто працює, не мають утримувати суддів з нарахуванням найбільшого розміру пенсій у державі.

«Право людини на чесний суд, очевидно, буде порушено у випадку, коли судова система являє собою непрозору кланову систему на утриманні держави. Жодна фінансова преференція у вигляді високих заробітних плат чи пенсій не є гарантією некорупційності судової системи до того, як притягнення суддів до відповідальності за корупцію та зловживання не стане звичною процедурою. Водночас рішення Конституційного Суду щодо неконституційності зменшення пенсійних виплат для суддів, очевидно, має всі ознаки конфлікту інтересів», - зазначила народний депутат.

Як повідомлялося, в.о. голови КСУ Віктор Кривенко направив звернення до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрія Парубія, в якому наголошує, що зменшення розміру щомісячного довічного утримання суддів в рамках пенсійної реформи є неприпустимим, оскільки знижує гарантії його незалежності.

 

Джерело:
До списку новин