загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Готуємо ніжне печиво на сметані

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рецептів приготування домашнього печива існує дуже багато, але досвідчені кулінари підтвердять: немає нічого кращого, простіше і швидше в приготуванні, ніж печиво на сметані. Про це печиво піде мова в нашій статті.

Найголовніші гідності приготування печива на сметанному тесті полягають у тому, що робиться воно швидко і просто, а печиво виходить дуже ніжним, смачним, м'яким. Але тут, безумовно, багато що залежить від якості сметани: чим вона краще і жирніше, тим ніжніше буде печиво, а ось з нежирної магазинної або не дуже хорошої сметани печиво може вийти сухим. Ось, загалом-то, і всі хитрощі - навіть розповідаючи про це варіанті печива, можна виразити все в парі слів: ніяких премудростей, складних технічних кулінарних моментів у приготуванні сметанного печива просто немає!

Ми познайомимо вас з різними варіантами сметанного печива, найкращими - простими у приготуванні, швидкими та результативними.

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ САМОГО ПРОСТОГО СМЕТАННОГО ПЕЧИВА

Знадобиться: 200г домашньої сметани, 150-200г пшеничного борошна, 50-80г цукру, 1 ч.л. розпушувача,? ч.л. солі.

Як приготувати просте печиво на сметані. Перемішати в глибокій мисці сметану з цукром, сіллю і розпушувачем, зверху просіяти борошно і замісити нелипке тісто, воно має бути м'яким і пластичним. Скачати тісто в кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати на півгодини в холод. Розкачати тісто в пласт близько 5-8мм товщиною, вирізати з нього фігурки, викласти на сухий лист, застелений пергаментом, поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хв.

Швидко, просто, недорого і смачно - це «золоті стандарти» кулінарії, за якими відрізняють найкращі страви! І сметанне печиво на всі сто відсотків до таких страв відноситься, за яким би рецептом ви його не приготували (мова, звичайно, про хороших перевірених рецептах).

РЕЦЕПТ ПЕЧИВА НА СМЕТАНІ З МАРГАРИНОМ

Знадобиться: 250г маргарину для випічки або вершкового масла, 200г сметани, 4 склянки борошна вищого сорту, 2 яйця, 1 1/3 склянки цукру,? ч.л. соди, оцет для гасіння соди.

Як приготувати сметанно-вершкове печиво. Розтопити маргарин, дати йому охолонути, всипати цукор, перемішати. Яйця збити, влити їх у маргарин, покласти сметану, додати гашене оцтом соду, перемішати все до однорідності. Почати всипати в суміш по склянці просіяне борошно, вимішуючи тісто. Скачати з тіста 3 кулі, прибрати їх в холод на півгодини. Далі кожна куля розкачати в пласт близько 5мм товщиною, вирізати з нього фігурки. Кожну фігурку вмочити в цукор з одного боку, викласти вгору цією стороною на деко, застелене пергаментом. Розігріти духовку до 200 градусів, готувати печиво близько 10-15хв до зарум'янювання.

РЕЦЕПТ НІЖНОГО ВАНІЛЬНОГО ПЕЧИВА НА СМЕТАНІ

Знадобиться: 500мл сметани жирної, 1 пакетик ванільного цукру,? склянки цукрової пудри або цукру, 2 ч.л. розпушувача або гашеного оцтом соди, щіпка солі, борошно.

Як приготувати ніжне сметанно-ванільне печиво. Перемішати сметану з сіллю, розпушувачем і ванільним цукром, всипаючи поступово борошно вимісити гладке тісто. Достатня кількість борошна легко відстежити за станом тесту - воно має стати не липким, м'яким, пластичним. Загорнути тісто в плівку і прибрати на півгодини в холод. Розділити тісто навпіл, розкачати кожну частину в пласт 0,8-1см товщиною, вирізати за допомогою будь формочки печиво. Викласти печиво на деко, застелене пергаментом, посипати цукром, запікати 15-20 хв в розігрітій до 180 градусів духовці.

Перед подачею таке печиво можна посипати цукровою пудрою.

Сметанне печиво можна робити більш цікавим, додаючи в тісто горіхи, сухофрукти, мармелад, шоколад і т.д. - Все, що припустимо додавати в такі кулінарні вироби. Наприклад, можна зробити таке смачне і корисне сметанно-вівсяне печиво.

РЕЦЕПТ ВІВСЯНОГО ПЕЧИВА НА СМЕТАНІ З МЕДОМ

Знадобиться: 200г пшеничного борошна, по 150г вівсяних пластівців і сметани 15-20%, по 100г вершкового масла і цукру, 1 яйце,? склянки рідкого меду, 1 ч.л. соди.

Як приготувати сметанно-вівсяне печиво з медом. У блендері подрібнити вівсяні пластівці. Перемішати соду і просіяне борошно. Розтерти м'яке вершкове масло з цукром і поступово додати мед, сметану і яйця, потім по ложці підсипати вівсяні пластівці і муку. Вимісити густе тісто. Викласти тісто на застелений пергаментом деко за допомогою ложки, на відстані 3-5см. Випікати печиво в розігрітій до 200-220 градусів духовці 10-15хв.

 

Джерело:
До списку новин