загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Польський погляд на майбутнє України: країна може стати безлюдною, із зруйнованою економікою і без сил для виживання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Польський експерт вважає, що Україна може занепасти ще при нинішньому поколінні. У країні демографічна криза в поєднанні з економічним занепадом створюють геополітичну діру, яку хтось заповнить: або Захід, або Росія. Про це на Rzeczpospolita пише директор відділу стратегії Warsaw Enterprise Institute і радник компаній польського оборонпрому Анджей Талага.

"Варто мати це на увазі, вступаючи з Україною в суперечки в тому числі і в історичні. Ми не говоримо з рівним партнером, а з прикутим до ліжка хворим. За 20 років може виявитися, що більше нікому доводити нашу моральну правоту в питанні трагедії на Волині і Східній Галичині ", - пише автор.

Талага зазначає, що за 30 років населення Польщі скоротиться до 32 мільйонів осіб, а до кінця нинішнього століття - до 25 мільйонів. Втім, незважаючи на катастрофічну тенденцію, на яку вказали в ООН і з якими погоджуються польські відомства статистики, Варшава може подбати про себе, оскільки її економіка розвивається і має шанс через кілька років зрівнятися з найбагатшими країнами світу. Це означає, що в Польщі з'явиться можливість активно просувати різні програми заохочення народжуваності, фінансувати безкоштовні ясла і дитячі сади. Також країна стане привабливішою для іммігрантів.

Автор зауважує, що сьогодні найбільшою загрозою в регіоні залишається Росія. Але з роками при збереженні нинішньої внутрішньої і зовнішньої політики вона буде слабшати, а не ставати сильнішою. Однак Москва навряд чи ослабне настільки, щоб не мати сили домогтися політичного домінування або навіть територіально поглинути Україну.

"Ситуація в Україні виглядає фатально. ООН розмістив її разом з Польщею в групу країн, яким найбільше загрожує депопуляція. У обох країн схожий дуже низький рівень народжуваності. Проте, між нашими країнами існує також багато відмінностей не на користь України. І наслідки депопуляції в країнах будуть абсолютно різними", - сказано в статті.

Автор нагадує, що в цьому році в Польщі знаходяться 1,2 мільйона українців, які приїхали в пошуках роботи, і значна частина з них може залишитися в країні. У найближчі роки, очевидно, українська імміграція в Польщу продовжиться.

"Сьогодні ВВП України становить 83 мільярди доларів, а в 2013-му році він становив 180 мільярдів. З цих цифр можна зробити висновок, у що вилилася українцям військова агресія Росії. Дохід рядового українця впав нижче рівня жителів країн Північної Африки. Масштаб занепаду настільки великий, що вимагає радикального плану рішучої міжнародної підтримки. Але нічого такого все ж не відбувається ", - йдеться в статті.

Також автор вважає, що сьогодні не відомо, яке насправді населення України. Останні дані перепису датуються 2001 роком. А після анексії Криму та війни на Донбасі не виключено, що зараз в країні живе менше людей, ніж в Польщі.

"Не варто бити України, тому що вона і так ледве жива. Не сьогодні і не завтра, але в кінці кінців вона може стати безлюдною, зі зруйнованою економікою і без сил для виживання. Її захоплення або підпорядкування Москві боляче вдарить і по Польщі, оскільки зникне певний буфер між нами і Росією. Демографічні дані ООН - це лише перший сигнал тривоги ", - пише експерт.

 

Джерело:
До списку новин