загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як розпізнати рак: названо важливі симптоми

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівцями WebMD (найбільший американський портал по темі охорони здоров’я та одночасно спільноти лікарів) були зібрані кілька симптомів, які пов’язані з онкологією. Людина може не здогадуватися, що чимось хворіє, але організм кожен раз подає їй різні сигнали.

Безперервний кашель
Лікарі WebMB зазначають, що якщо людина не палить, то малоймовірно те, що такий симптом пов’язаний з раком. Швидше за все, кашель може викликати через постназальний синдром, астму, кислотний рефлюкс або через якусь іншу інфекцію …

Проте, якщо кашель не припиняється тривалий час, або ви побачили кров в мокроті, то негайно потрібно звернутися до лікарів, а також здати аналіз харкотиння та зробити рентген грудної клітини.

Здуття живота
Ви можете відчувати здуття живота через неправильне харчування або навіть стрес, але якщо воно не проходить, або з’являються інші симптоми, такі як втома, втрата ваги, болі в спині, зверніться до фахівця.
Постійне здуття живота у жінок може бути ознакою раку яєчників. Лікар проведе необхідне обстеження і з’ясує причину.

Проблеми з сечовипусканням
Багато чоловіків у зрілому віці стикаються з такими проблемами як часте або утруднене сечовипускання, підтікання сечі. Це можуть бути ознаки аденоми простати.
Але ті ж симптоми сигналізують і про рак. Зверніться до лікаря, можливо, він порадить вам зробити спеціальний аналіз крові.

Жар
Сама по собі висока температура – річ не погана: найчастіше вона сигналізує про те, що ваш організм бореться з інфекцією. Жар може з’явитися через побічний ефект деяких медикаментів. Але часте або постійне підвищення температури без очевидних причин може бути і симптомом раку крові.

Печія або розлад шлунка
Таке трапляється майже з кожним, часто через неправильне харчування або стрес. Але якщо при зміні режиму харчування розлад не припиняється, лікар може запропонувати вам пройти обстеження, щоб з’ясувати причину. Проблеми з травленням можуть бути ознакою раку шлунка.

Кров в калі або сечі
Якщо при відвідуванні туалету ви виявили кров, негайно зверніться до лікаря. Найчастіше наявність крові в калі є симптомом геморою – запалення гемороїдальних вен. Але воно також може свідчити про рак прямої кишки.
Кров в сечі також є як ознакою інфекційних захворювань сечовивідних шляхів, так і симптомом раку нирок або сечового міхура.

Зміни в тестикулах
Якщо ви виявили шишки або припухлості на яєчках, це серйозний привід терміново бігти до лікаря. Безболісні шишки – найпоширеніший ознака раку яєчок.
Лікар повинен провести огляд і в разі необхідності призначить ультразвукове обстеження, щоб визначити можливу наявність пухлини.

Утруднене ковтання
Причинами утрудненого ковтання можуть бути застуда, кислотний рефлюкс або навіть прийом деяких медикаментів. Але якщо симптом не проходить, зверніться до лікаря – утруднене ковтання може бути ознакою раку горла або стравоходу.
Лікар призначить обстеження, наприклад, рентген з барієм – спеціальною контрастною речовиною, що забезпечує чітке зображення на знімку.

Незвичайна вагінальна кровотеча
Кровотеча неменструального характеру може виникати з різних причин – від міоми до реакції на деякі гормональні контрацептиви. І все ж повідомте вашого гінеколога, якщо у вас трапляються кровотечі між місячними, після сексу або бувають кров’янисті виділення. Це в будь-якому випадку ненормально. Лікар повинен провести обстеження, щоб виключити рак матки, шийки матки або піхви.

Зміни в ротовій порожнині
Від неприємного запаху до виразок – більшість змін в роті не становлять небезпеки для життя. Але якщо у вас є білі або червоні плями або виразки в роті, які не загоюються протягом декількох тижнів, особливо якщо ви курите – швидко до лікаря! Такі симптоми можуть бути ознакою раку ротової порожнини.
Інші його тривожні симптоми: шишка в щоці, проблеми з рухом щелепи або біль в роті.

Втрата ваги
Звичайно, ви можете схуднути, змінивши режим харчування або старанно займаючись в тренажерному залі. Схуднути можна і з інших причин – через стрес або через проблеми з щитовидною залозою. Але різка втрата ваги без явної причини – тривожний знак. Це може бути першою ознакою раку підшлункової залози, шлунка, стравоходу або легені.

Хронічна втома
Безліч чинників можуть викликати втому, і більшість з них не небезпечні, але іноді втома стає одним з ранніх ознак будь-якого типу раку. Так, рак кишечника або шлунку може призводити до внутрішніх кровотеч, єдиною ознакою яких може бути хронічна втома. Якщо ви знесилені, і навіть повноцінний відпочинок не здатний виправити ситуацію, зверніться до лікаря.

Збільшення лімфатичних вузлів
Ці невеликі залози у формі квасолі є на шиї, в області пахв, і в інших місцях. Їх збільшення може говорити про наявність в організмі інфекції, іноді найпростішої – ГРВІ.
Але деякі види раку, такі як лімфома і лейкемія, теж можуть призводити до збільшення лімфовузлів.

Зміни грудей
Велика частина всіх змін грудей ніяк не пов’язана з раком. І все ж краще про них повідомити вашого лікаря. Будь-які ущільнення, зміни сосків, виділення, почервоніння і біль в грудях можуть бути тривожними симптомами.
Лікар може призначити обстеження – мамографію, МРТ або біопсію.

Зміни на шкірі
Нова плямочка на шкірі, що міняє розмір, колір або форму дуже часто може бути ознакою раку шкіри, а зовсім не новою родимкою, як часто вважають багато людей. Головна їх відмінність – вони не схожі на всі інші родимки або пігментні плями на вашому тілі.
При появі такого новоутворення на шкірі потрібно негайно звернутися до лікаря. Він проведе обстеження, при необхідності зробить біопсію і перевірить наявність ракових клітин.

 

 

Джерело:
До списку новин