загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пільгова пенсія: хто і скільки отримає доплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Складна демографічна ситуація, а також криза в роботі пенсійного фонду, що наближалась, змусили уряд України піти на впровадження пенсійної реформи.

Про те, які зміни чекають на українців, які отримують пільгову пенсію, розповіла директор департаменту пенсійного забезпечення Мінсоцполітики Валентина Кудін.

За словами Кудін, пропоновані урядом зміни це тільки крок до забезпечення фінансової збалансованості та стійкості пенсійної системи, а також її соціальної справедливості. Але повністю вирішити проблеми розміру пенсій і забезпечення гідного життя для літніх людей поки не вийде, так як для цього необхідне зростання ВВП.

Для солідарної пенсійної системи в Україні зараз вкрай несприятлива демографічна ситуація і значного поліпшення чекати не варто, зазначила Кудін. При існуючій демографічної навантаження на працюючих, соціальних внесків на пенсійне страхування недостатньо для виплати гідних пенсій.

Саме тому зміни очікують одержувачів пільгових пенсій.

Серед них значно скоротять перелік категорій осіб, що мають право на вихід на пенсію достроково. До того ж буде введено підвищений тариф єдиного соціального внеску за осіб, зайнятих на роботах за списками пільгових категорій професій.

Крім того, за вислугу років призначення пенсій припиниться, за винятком обмеженого переліку осіб. Що стосується вже призначених «пільгових» пенсій за вислугу років, то їх виплата буде здійснюватися виключно за рахунок держбюджету.

З 1 січня 2018 року для підприємств відміняється відшкодування пільгових пенсій.

  • • Запроваджується підвищена ставка єдиного внеску (15% та 7%) залежно від умов праці;
  • • Сплата підвищеної ставки та пільговий вихід на пенсію залишається по тих категоріях, які відшкодовували пільгові пенсії.
  • • Така сплата не здійснюється за шахтарів, металургів, та підприємствами сільського господарства, які перебувають на четвертій групі єдиного внеску, пенсії яких відшкодовуються з держбюджету;
  • • Запроваджується реструктуризація наявної заборгованості по відшкодуванню пільгових пенсій на 60 місяців, а також вирішуються окремі питання заборгованості по страховим та єдиному внеску.

Ліквідація пенсій за вислугу років та пільгових пенсій

- пенсії за вислугу років ліквідуються (крім артистів).

Залишається пільговий вихід на пенсію для:

-         Матерів, які виховали 5 дітей та інвалідів з дитинства (у 50 років);

-         Військових – учасників бойових дій (55 років)

-         Ліліпутів та диспропорційних карликів;

-         Чорнобильців.

Уже зараз відомо, що високих доплат після перерахунку пенсій українцям не буде.

 

Джерело:
До списку новин