загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей продукт захищає легені від цигаркового диму, а весь організм - від старіння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоденне вживання яблук може вберегти від передчасного старіння тих, хто працює розумово і мало рухається, доводять спеціалісти. Хтось вичавлює з них свіжий сік, інші закривають на зиму в банки як компоти, готують повидло та варення, та не кожен привчений з'їдати бодай одне свіже яблуко на день. А дарма, кажуть лікарі!

— Чому кажуть, що одне яблуко на день — і про лікарів можна забути?

— А знаєте, чому треба з'їдати 48 кілограмів яблук на рік? Дослідження, які провели англійські вчені, показали, що в людей, котрі регулярно їдять яблука, легені працюють краще, ніж у тих, хто їх не їсть, - пояснює Людмила Денисенко, лікар-дієтолог, член Європейської асоціації з вивчення ожиріння.

І ризик захворіти на астму у них значно нижчий. Бо яблука — потужний антиоксидант, який захищає легені від дії цигаркового диму та інших шкідливих речовин, що є в повітрі. Тому курцям слід їсти багато яблук. Також споживання яблук поліпшує травлення і мікрофлору кишківника.

— Які ще корисні для нас властивості має цей плід?

— Яблука здатні знижувати ризик атеросклерозу, оскільки речовини, які в них містяться (фітонутрицевтики), мають властивість знижувати рівень холестерину в крові. Крім того, яблучний сік добре зміцнює серцево-судинну систему і корисний для людей розумової праці: якщо з'їдати за годину до сніданку дві антонівки (додатково до раціону), можна знизити ризик передчасної смерті від серцевих хвороб на 20%. А людям розумової праці, які ведуть малорухомий спосіб життя, особливо потрібні яблука на щодень як засіб профілактики передчасного старіння.

 

Фруктові кислоти яблук діють як звичайна щітка, бо розчиняють сечові кислоти, а також полегшують стан при ревматизмі і подагрі. Фруктоза допомагає зосередженню уваги і підтримує постійно нормальний рівень цукру в крові.

Поліфенол і каротин захищають нас від хвороб серця, порушень обміну речовин і раку. Пектин, який міститься у шкірці яблука, здатний понижувати рівень холестерину і виводити отруйні речовини з організму. Баластні речовини регулюють травлення і стабілізують мікрофлору кишківника. Дослідження показали, що флавоноїди і поліфеноли, які є в яблуках, мають протипухлинний ефект і нейтралізують небезпечні для здоров'я вільні радикали.

Свіже соковите яблуко — це ідеальна здорова їжа: його легко носити з собою, воно добре наповнює шлунок і освіжає.

— При яких хворобах радять їсти яблука?

— Сорти яблук добирають залежно від показів. При гастритах, коліті, дискінезії жовчевих шляхів зі зниженою кислотністю шлункового соку рекомендують свіжі кисло-солодкі яблука. Кашку з цих яблук треба з'їдати вранці замість сніданку і більше нічого не їсти й не пити впродовж чотирьох-п'яти годин (інакше в шлунку утворюватимуться гази, які тільки посилять хворобу). Так лікуватися слід щодня впродовж місяця. При гострому коліті й при хронічному коліті легкої та середньої тяжкості призначають протерті солодкі яблука по 1,5 -- 2 кг на день. З'їдають за 5 — 6 разів упродовж двох днів. Протерту яблучну кашку треба відразу їсти, оскільки вона швидко кисне і чорніє.

Добре їсти яблука й тим, хто має хронічну екзему та інші хвороби шкіри. Загалом, вони корисні для зміцнення зору, шкіри, волосся і нігтів, а також для усунення захворювань нервового характеру. Благотворно діють і при низькому кров'яному тиску та при затвердінні судин — як добрий очищувач крові. Також вони корисні для лімфатичної системи, оскільки виводять токсини. 

— Чи правда, що в зернятах яблук багато такого потрібного нам йоду?

— Так, у 5 - 6 яблучних зернятках міститься добова потреба організму в йоді.

— Якими найкраще їсти яблука?

— Сирим, бо при термічній обробці втрачається до 70% флавоноїдів. Основні корисні речовини є в яблучній шкірці та безпосередньо під нею, тому не варто оббирати яблука.  У зелених яблуках вітаміну С більше, ніж у червоних.

 

Джерело:
До списку новин