загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Останні новини: Медична реформа в Україні – визначено перелік безкоштовних послуг лікарів (ІНФОГРАФІКА)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Кабінеті міністрів України склали перелік медичних послуг, що оплачуватимуться за кошти держави.

Медична реформа передбачає визначення чіткого переліку медичних послуг, які покриватиме держава. Для кожного українця ці послуги будуть безкоштовними. Про це повідомляє у Facebook прес-служба КМУ.

“Зокрема, безкоштовною буде екстрена медична допомога. Якщо у людини різко погіршився стан здоров’я і вона потребує термінового операційного втручання, якщо отримала травми внаслідок ДТП, необхідну їй допомогу буде надано безкоштовно”, – ідеться в повідомленні.

Безкоштовними для пацієнтів будуть і такі послуги:

– допомога сімейного лікаря, терапевта та педіатра;

– супровід вагітності та пологи;

– медична допомога дітям до 16 років;

– паліативна допомога, насамперед що стосується надання адекватного знеболювання.


Як повідомляють останні новини, Міністерство охорони здоров’я на сторінці у Facebook розповідає про Національну службу здоров’я, яку пропонує медреформа.

“Національна служба здоров’я буде оператором, який контрактуватиме закупівлю медичних послуг та укладатиме договори з медичними закладами і лікарями-ФОП. НСЗУ контролюватиме якість послуг на рівні медичної допомоги та дотримання умов договору. Якщо йдеться про лікарську помилку, то тут контроль залишається за органом, який надає ліцензію — за МОЗом. Якщо йдеться про якість обслуговування, то це компетенція НСЗУ.

Наприклад, замість 4-місної палати, як це прописано в договорі, пацієнта поклали в 6-місну, або сказали, що немає ліків, хоча вони повинні бути, оскільки за них сплачені бюджетні кошти і вони входять до стандарту лікування. Тобто НСЗУ укладає договір і перевіряє його виконання, так само, як страхова компанія перевіряє виконання умов страхового договору”, – ідеться в повідомленні відомства.

Також Національна служба здоров’я:

– проводить моніторинг, аналіз і прогнозування потреб населення України у медичних послугах та лікарських засобах;

– замовляє послуги у медичних закладів та лікарів-ФОП за програмою медичних гарантій;

– розробляє проект програми медичних гарантій, вносить пропозиції щодо тарифів на медичні послуги;

– укладає, вносить зміни та припиняє договори про медичне обслуговування населення з медичними закладами та лікарями-ФОП;

– відшкодовує вартість ліків;

– контролює цільове та ефективне використання коштів за програмою медичних гарантій, у тому числі перевіряє дотримання медичними закладами та лікарями-ФОП умови програми і договорів про медичне обслуговування населення;

– отримує та обробляє персональні дані та іншу інформацію про пацієнтів (в тому числі інформації про стан здоров’я, діагноз, а також відомостей, одержаних під час медичного обстеження пацієнтів) і надавачів медичних послуг, з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних»;

– забезпечує функціонування електронної системи охорони здоров’я.


Джерело:
До списку новин