загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шоколадні пончики в духовці!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цікаво: основу стереотипу про те, що американські поліцейські є головними фанатами пончиків на планеті, досі ніхто не може знайти, але історія сягає в далекі 1950-ті, я вірю, що це був хороший маркетингових хід одного з кафе.

Вершкове масло - 30 г

Молоко - 125 г

Яйце - 1 шт

Сода - 1/4 ч.л.

Розпушувач - 1 ч.л.

Цукор - 60 г

Какао - 20 г

Борошно - 160

Шоколад для декору

Вам сподобається цей рецепт ще й тим, що взагалі просто готується тісто, не потрібно багато розуму і старань, в самому крайньому випадку, можете навіть міксер з полиці не діставати

Змішуємо за традицією рідкі інгредієнти. Знаєте, для чого це? Тісто буде розсипчастим (як у маффінів і капкейків). Тому що глютен в борошні починає виділятись при взаємодії з вологою. Чим пізніше ми в борошно введемо рідину, тим більш розсипчастим буде тісто.

У велику чашу вливаємо розтоплене вершкове масло (30 г). Я ріжу його на кубики, в чашку і мікрохвильовка на 10-20 секунд. Дивіться, перегріється і почне стріляти. А немає нічого гіршого, ніж мити мікрохвильовку від жиру. Слідом молоко (125 г) і одне яйце. Тут можна додати ложку ароматизатора. Я не про хімічні баночки кажу, а про продукт, який дасть аромат і присмак: екстракт ванілі, коньяк, віскі, скотч, концентрований сироп.

Далі, сюди ж, соду (чверть ложки), розпушувач (1 ч.л.). Про соду і розпушувач читаємо тут. Цукор (60 г) .

Тепер какао (20-25 г). Завжди кажу, беремо гарне какао, - це коли його потрібно мало, а колір і смак дає як мішок. І не скрипить на зубах. Забудьте про коробочки і пакетики вітчизняного виробництва,  найкраще, бельгійське.

Все, тепер борошно (160 г). Можна просіяти, якщо сумніваєтеся вякості.

Перемішуємо тільки до того моменту, коли зникли грудочки і маса стала однорідною. Не потрібно з фанатизмом підходити до питання. Тісто виходить досить густим. Якщо у вас не так - досипьте ложку муки.

Я беру разовий кондитерський мішок і насадку 16 мм, круглу. Насадки немає? Відрізаємо носик мішка до того ж діаметру отвори.

Наповнюємо форми. Ідеал - силіконові форми, які не потрібно змащувати і т.д. Якщо у вас метал - змастіть злегка холодним вершковим маслом (можна паперову серветку використовувати, щоб шар був найтоншим). Кладемо  тіста на 2/3 висоти форми. Мішком виходить відсадити ідеально рівний шар. До речі, якщо форм для пончиків у вас ніяких немає, можна в якісь кексові тісто залити. Особливо сміливі (без форм) можуть на пергаменті відсадити кільця, буде не так рівно, але може вийти. Або ж залити прямокутну форму тестом, випекти і вирізати бублики))))Духовка розігріта на 175 градусів (верх, низ) .

Випікаємо хвилин 10-12. Можна перевірити шпажкою, або просто пальцем натиснути. Якщо пончик пружинить - значить все готово. Бачите, як сильно вони піднялися? Спасибі соді і розпушувачу. Дайте їм охолонути хвилин 5 і виймайте.

Далі найцікавіше - декор. Я думаю, що 50% успіху пончика - це красива глазур і зовнішній вигляд. Почнемо з найпростішого і ускладнимо. Перше - цукрова пудра. Розклали пончики на дошці і зверху рясно і з любов'ю посипаємо пудрою. Відмінно, смачно і швидко !! Друге - шоколад. Якщо подавати будете пончики в найближчі 20 хвилин, можна покрити їх шоколадом. Тоді робимо так, один шоколад виливаємо в чашку з плоским дном (щоб можна було пончик занурити). Опускаємо пончик в шоколад наполовину, розкладаємо їх по дошці, а зверху малюємо смужки іншого шоколаду з мішка.

 

Джерело:
До списку новин