загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Людина і кішка. Які хвороби лікують вусаті «лікарі»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо вірити легендам, приручити кішку людині вдалося в останню чергу, вже після того як наші предки знайшли спільну мову з іншими тваринами. Але від цього ми любимо вусатих-смугастих нітрохи не менше.

А кішки не тільки відповідають нам взаємністю, але і приносять чималу користь здоров’ю. Наприклад...

Зігрівають в холоди

Часто страждаєте від холоду? Заведіть кішку породи сфінкс. Ця кішка зігріє свого власника в будь-яку погоду, адже у цієї вусатої грілки надзвичайно висока температура тіла – 42 градуси.
А оскільки сфінкси повністю позбавлені шерсті, їх можна назвати ідеальними вихованцями для алергіків.

Рятують від інфаркту

Особливо корисні коти сердечникам чоловічої статі. Вчені з США стверджують, що утримання в будинку кішки може знизити ризик виникнення інсультів та інфарктів у представників сильної статі на 20%. Дослідження охопило 10 000 чоловік у віці від 40 до 80 років. 70% чоловіків, які дожили до 85-річного віку, тримали кішок. За словами біологів, це зумовлено позитивними емоціями, що виникають при тривалому спілкуванні з пухнастим другом. А ось на жінок кішки впливають не так сильно. Фахівці вважають, що справа в тому, що дами частіше дають вихід негативним емоціям і тому менше потребують вусатих терапевтів. Однак самі жінки з цим твердженням не згодні. За статистикою, 53% жінок вважають за краще кішок іншим домашнім вихованцям. Серед чоловіків любителів кішок менше – всього лише 40%.

Захищають від алергії

Наявність в будинку кішки захищає дитину від алергії в майбутньому.
Вся справа в звичці. Коли малюк росте в тепличних умовах, він не зустрічається з алергеном і його імунітет не проходить своєрідного тренування. Однак мова йде про ті випадки, коли домашній улюбленець знаходиться в будинку з перших днів життя малюка. Якщо звір з’явиться пізніше, алергія може виникнути.

Зміцнюють кістки

Можливо, котяче муркотіння сприяє профілактиці остеопорозу. На думку фахівців, частота і вібрація котячого бурчання сприятливо позначається на стані кісток. Вчені з США провели експеримент з курчатами. Птахів щодня на 20 хвилин поміщали на вібруючу підставку, яка відтворювала муркотіння кішки. Курчата, на яких впливали звуком, швидше росли і відрізнялися більшою міцністю кісток у порівнянні з контрольною групою. Вчені припускають, що аналогічним чином звук котячого муркотіння може діяти і на людей.

Продовжують життя

Вчені з Німеччини досліджували здоров’я більше 3000 людей похилого віку. Серед випробуваних були ті, хто тримав кішок, і ті, хто обходився без домашніх улюбленців. Виявилося, що кошатники в середньому живуть на 10,3 року довше, ніж ті, у кого кішок немає.

Лікують запалення

Напевно, вам не раз доводилося бачити, що кішка сідає на хворе місце. При цьому вона діє не тільки як жива грілка, а й як маленький електромагнітний випромінювач. Вся справа в кошачій вовні, яка несе в собі заряд струму низької частоти. А саме такий струм використовується в кабінетах фізіотерапії при лікуванні різних запальних процесів.

 

Джерело:
До списку новин