загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гордон: В Україні багато грошей. Не потрібно брати кредити МВФ, їх будуть віддавати наші діти й онуки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Те, що Україна постійно стоїть із простягнутою рукою, – не просто погано. Це огидно.

Україна – багата країна, якій не потрібні гроші кредиторів, переконаний український журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон. Україна може прожити без зовнішніх запозичень.

"Те, що Україна постійно стоїть із простягнутою рукою та бере гроші у Міжнародного валютного фонду, – не просто погано. Це огидно. Країні не потрібні гроші. Україна – багата країна, я про це говорив і продовжую говорити. Якби її так не щипали, якби чиновники і депутати так не шматували державного бюджету, а вчилися заробляти іншими способами – Україні не потрібно було б брати кредити МВФ", – сказав Гордон в ефірі телеканалу NewsOne.

Кредити – тупиковий шлях розвитку держави, вважає журналіст.

"Ці кредити – міни уповільненої дії, їх будуть віддавати наші діти й онуки, будуть знімати із себе останню сорочку... Замість того щоб іти без боргів і розвиватися, Україна тільки набирає цих боргів... Мені здається, що це тупиковий шлях розвитку. Я категорично проти запозичення грошей у будь-яких міжнародних організацій, зокрема у МВФ. Україна, повторюю, може впоратися своїми силами, у країні багато грошей", – заявив Гордон.

Загалом від початку незалежності Україна отримала від МВФ $31,3 млрд.

До кінця цього року, за словами голови НБУ Валерії Гонтаревої, Україна має повернути $1 млрд МВФ і ще $1,6 млрд за іншими зобов'язаннями.

Найважче становище в Україні – у пенсіонерів, яких держава "прирікає вмирати"

"Найбільше мені шкода літніх людей, тому що молодь через прийняття безвізу сама може змінити свою долю. В одній Польщі сім мільйонів українців. Багато в Канаді, США, Ізраїлі, Португалії, Італії, Іспанії, РФ... Українці розсіюються світом, як колись євреї", – сказав Гордон.

На його думку, якщо ситуація у країні не зміниться, то все більше молодих українців емігруватиме.

"Що гірше буде тут, то більше молодих поїде. А ось що робити літнім людям, які не потрібні ні за кордоном, ні в себе вдома? Гнити і вмирати. Держава прирікає їх на це. Вона навіть медицини не дала хорошої. Точніше, жодної медицини не дала", – наголосив журналіст.

Єдиний перепис населення у незалежній Україні пройшов у грудні 2001 року. Згідно з його результатами, у країні було 48 млн жителів. Очікували, що новий перепис пройде 2016 року, але його перенесли на 2020 рік.

Станом на 1 серпня 2017 року чисельність населення України, за даними Держстату, становила 42,4 млн осіб. Із них, за даними уряду, приблизно 12 млн – пенсіонери, і 8 млн із них отримують мінімальну пенсію.

 

Джерело:
До списку новин