загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти розповіли про хитрощі пенсійної реформи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вже досить давно гостро стоїть питання з приводу реалізації пенсійної реформи. Ще з початку 2017 року МВФ наполягав на проведенні пенсійних змін, так як на даний момент дефіцит Пенсійного бюджету більше ніж 141 млрд. грн., при цьому більше половини пенсіонерів знаходяться за межею бідності.

Експерти пояснили чого чекати пенсіонерам після проведення реформи:

Аналітик ГК TeleTrade Сергій Шевчук. Він вважає, що уряд занадто ускладнив пенсійну систему:

«Нагадаю, що МВФ запропонував українському уряду провести пенсійну реформу у вигляді підвищення пенсійного віку. На що уряд більше як півроку годував МВФ „сніданками“ і був проти підвищення віку. І замість цього зробили незрозумілу для багатьох пенсійну реформу. Згідно з якою з 1 жовтня мало отримати підвищення пенсій на 200-1000 гривень більше 5 млн. пенсіонерів. Не зрозуміло, за яким принципом буде розподіл грошей, хто саме буде отримувати 1000 гривень, а хто — 200? Була змінена формула розрахунку пенсій, яка прив'язується до стажу. Більш того, запропоновано рішення про збільшення стажу — тепер він повинен бути 25 років для того, щоб українець міг піти на пенсію. Цікаво, що до 2028 року стаж повинен збільшитись до 35 років. Як це буде відбуватися — незрозуміло! Я вважаю, що простіше було просто збільшити пенсійний вік і це було б ефективніше і зрозуміліше».

Інша думка у аналітика Богдана Терзі:

«Пенсійна реформа просто необхідна Україні для того, щоб залатати всі дірки в Пенсійному бюджеті. Я вважаю, що нова реформа повинна включати в себе елемент справедливості, кожен повинен отримувати пенсію в тому обсязі, який заслужив. А ще краще, втілити пенсійну модель розвинених країн, де давно функціонують пенсійні фонди (державні і частково приватні), які в майбутньому виплачують пенсії. Роботодавець при виплаті зарплати своїм співробітникам відправляє відсоток у вигляді пенсійного внеску в такий фонд і чим більше зарплата тим більше виплати і тим більше буде пенсія на старості. Тому на заході все прагнуть заробляти більше і немає понять „зарплата в конверті“.

Але це ще не все. Дані пенсійні фонди не просто тримають гроші своїх “вкладників“, а й активно інвестують, створюючи при цьому інвестиційний портфель. Цей портфель являє собою сукупність активів, в які фонд робить капіталовкладення для збільшення прибутку. Наприклад, у Великій Британії в пенсійних фондах структура портфеля виглядає так: акції національних компаній 14%, акції зарубіжних компаній 25%, іноземні облігації — 3%, державні та корпоративні активи — 37%, інші активи — 21%. Таким чином пенсійні фонди інвестують в найнадійніші і привабливі активи при цьому люди можуть розраховувати на отримання більшого розміру пенсії ніж спочатку прогнозувалося». Я вважаю, що це дуже ефективна пенсійна модель.

 

Джерело:
До списку новин