загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійна реформа: в Україні скасували обмеження при купівлі стажу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Страховий стаж для виходу на пенсію українці зможуть купити в необмеженій кількості. Ціна покупки 1 року страхового стажу становитиме близько 17 тис. грн.

Про це заявив в ефірі РадіоСвобода заступник міністра соцполітики Микола Шамбір.

За його словами, до прийняття законопроекту про пенсійну реформу в ньому було обмеження про те, що можна докупити не більше 5 років стажу, однак це обмеження зняли.

– На сьогоднішній день мінімальний страховий внесок становить 704 грн. в місяць – це 22% від мінімальної зарплати в 3200 грн. , але для докупки стажу ця сума множиться на 2, – сказав він.

При цьому Шамбір додав, що вартість покупки 1 року страхового стажу складе близько 17 тис. грн.

За його словами, мінімальний страховий стаж з 2018 року для виходу на пенсію у 60 років складе 25 років. Після 2018 року вимогу мінімального страхового стажу щорічно буде збільшуватися на рік. Уже 2028 року остаточне вимога для призначення пенсії буде 35 років страхового стажу.

– Якщо людині 60 років і стаж становить 24 роки 9 місяців, наприклад, то він може доопрацювати необхідний період і вийти на пенсію в тому віці, коли доопрацює цей стаж. Другий варіант: якщо людина не працює і йому не вистачає стажу в якійсь кількості, то його можна докупити – заплатити за ті періоди, коли не було внесків, – повідомив Шамбір.

Раніше стало відомо, що відповідно до прийнятого 3 жовтня Верховною Радою законом про пенсійну реформу, перерахунок пенсій буде проведено автоматично та займе 2-3 дні.

 

Джерело:
До списку новин