загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Пенсійному фонді роз'яснили ситуацію з підвищенням пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійному фонду України для проведення осучаснення пенсій українців у жовтні 2016 року потрібно додаткових 5 мільярдів гривень, однак у підсумку це забезпечить перерахунок пенсій 9,7 мільйонам пенсіонерів.

Про це заявив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний.

За його словами, у Пенсійному фонді з початку року сформовано додатковий ресурс у понад 26 мільярдів гривень – "це, зокрема, від додаткових надходжень мінімальної заробітної плати та її детінізації".

У жовтні 2016 року, щоб провести осучаснення пенсій потрібно додатково 5 мільярдів гривень. Але у нас є повністю ресурс для того, щоб забезпечити перерахунок пенсій у цьому році 9,7 мільйонам пенсіонерів. Під осучаснення підпадають майже 6 мільйонів пенсіонерів. Решті – збільшаться пенсії у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму. Як тільки закон набере чинності, буквально за добу буде надруковано виплатні додаткові відомості та передано на пошту й банківські установи. Пенсіонери, які з 4 числа отримали пенсії у старому розмірі, отримають доплату,
– підкреслив він.

Водночас очільник Пенсійного фонду зауважив, що мінімальна пенсія становитиме 1 452 гривні проти колишніх 1 312 гривень.

"Середня пенсія збільшиться майже на 700 гривень та буде становити понад 2,5 тисячі гривень проти 1 890 гривень Також передбачено, що у 2019 році запрацює механізм автоматичної індексації пенсій, і пенсіонери зможуть отримати підвищені розміри виплат. У 2018 році пенсії будуть призначатись зі збільшеної заробітної плати", – додав чиновник.

Крім того, Зарудний заявив, що виплати пільгових пенсій, пенсій за вислугу років будуть продовжувати виплачуватись.

"Ті, хто сьогодні (на момент прийняття закону) мав право на ці пенсії, зможуть цим правом скористатись. В подальшому передбачається, що всі пенсії призначатимуться за одним Законом та єдиним підходом, окрім військовослужбовців, артистів балету тощо", – резюмував він.

Нагадаємо, 8 жовтня документ щодо пенсійної реформи підписав Президент України Петро Порошенко. 11 жовтня реформа набула чинності.

 

 

Джерело:
До списку новин