загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Політолог розповів, за яких умов українці отримуватимуть нормальні пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Основний лейтмотив пенсійної реформи – максимальна легалізація, переведення на офіційний рівень трудових відносин між роботодавцем і працівником. Причому не на мінімальну зарплату з доплатою в конверті, а повну "білу" зарплату.

Про це розповів політичний експерт Андрій Вігірінський.

Політолог зауважує, що МВФ, який однією з умов для отримання Україною наступного траншу висував ухвалення пенсійної реформи, не ставив вимогу провести реформу за конкретною схемою. Йшлося про те, говорить Вігірінський, що потрібно зменшити дефіцит Пенсійного фонду, який фінансується з Держбюджету. Щоб витрати в 140 мільярдів гривень ставали меншими і вливалися в розвиток економіки.

При цьому, наголошує експерт, якщо українці будуть отримувати мінімальну зарплату з доплатою в конверті, то ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду не вдасться. Водночас, зазначає Андрій Вігірінський, говорити про пенсійну реформу як таку можна тільки тоді, коли буде запроваджений другий накопичувальний рівень.

Це світова практика. Коли людина отримує частку пенсії за рахунок солідарної системи, а основну пенсію – завдяки накопичувальній системі. Коли гроші будуть інвестуватися, приносити відсотковий дохід. Тоді можна говорити, що реформа дає результат. І пенсії не будуть обмежуватися тим, є чи нема в Держбюджеті гроші,
– наголосив Вігірінський.

Тому, на його переконання, тим українцям, хто вийде на пенсію через 15-20 років, сьогодні буде цікаво починати накопичувати пенсію.

Нагадаємо, 11 жовтня набула чинності пенсійна реформа. Вона змінить підходи до наповнення пенсійного фонду і закладе основи зростання пенсій. З часом багатолітня бюджетна діра, викликана пенсійним навантаженням, повинна зникнути. Реформа передбачає збільшення страхового стажу до 35 років.

 

Джерело:
До списку новин