загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення мінімальних зарплати та пенсії з’їcть інфляція, – Разумков

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів України повинен демонструвати свої досягнення, адже вибори не за горами. Але і найменше підняття мінімальних зарплати та пенсії з’їсть інфляція. І це стане відчутним вже за місяць чи два.

Про це сказав політолог Дмитро Разумков.

Відбуваються електоральні ігри щодо українських пенсіонерів. Прогрес є, але не настільки відчутний, щоб про це кричати на кожному кроці.

«Вибори не за горами. З одного боку, Кабінет міністрів повинен рекламувати свої досягнення, тому що їх не так вже й багато. І те, що є, треба показувати. З іншого боку, я погоджуюсь, у мене теж є бабуся пенсіонер, котра отримує пенсію. І, на жаль, ті зміни, про які сьогодні говорять в уряді, глобально не змінять ситуацію», – розповів Разумков.

«Потрібно не забувати про інфляційні очікування, котрі одразу же «стріляють» при підвищенні мінімальних заробітних плат, мінімальних пенсій. Фактично, ось це мінімальне підвищення зараз буде з’їдене інфляцією. Хто б і що не говорив, можемо за місяць-два піти і подивитися, що буде робитися в магазинах і на базарі», – прокоментував Разумков.

Він додав:«Потрібно підходити системно до ситуації і розуміти, звідки ми беремо цей ресурс. З одного боку, не можна сперечатися з урядом, коли там говорять про те, що якщо ти не платив протягом усіх років, то, напевно, на цю пенсію ти і не повинен претендувати. Можливо. Але тоді це потрібно було робити раніше і на підйомі економіки. Вибачте, як «ампутацію» – взяли і зробили одразу, а не так, як у нас, по сантиметру кожен рік. Це боляче, неефективно і, на жаль, абсолютно не змінює ситуацію у державі». 

«Майбутнім пенсіонерам вигідніше буде класти гроші на депозит», – стверджує Разумков.

Щоб докупити стаж, потрібно буде у місяць віддати майже півтори тисячі гривень. Тож, якщо покласти гроші у державний банк на депозит, можна буде отримати більшу суму, аніж держава пропонує у якості мінімальної пенсії.

«Якщо ми підемо за банальною людською логікою та елементарною математикою, то станом на сьогодні мінімальна пенсія, якщо не помиляюся, складає 1452 грн. І щоб докупити стаж, потрібно буде в місяць віддати 1408 грн. Тобто, якщо взяти ці 1408 гривень, віднести їх нехай навіть у «Ощадбанк» і покласти на депозит, то можна буде отримати більше грошей, аніж їх пропонують у якості мінімальної пенсії», – наголосив Разумков.

Він додав: «Давайте будемо реалістами. Сьогодні середній рівень життя для чоловіків становить 64 роки. Тобто навіть якщо ви у 60 років вийшли на пенсію, то як би це цинічно не звучало, невідомо, скільки ви її будете отримувати». 

 

Джерело:
До списку новин