загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Жінкам, які скористалися виходом на пенсію після 55 років, розмір пенсії не зменшуватиметься

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З прийняттям пенсійної реформи, мінімальний розмір пенсії за віком встановлено на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян (1452 грн.) при наявності повного страхового стажу 30 років у жінок та 35 років у чоловіків (для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року – за наявності стажу, відповідно, 20/25 років). Скасовується зменшення розміру пенсій жінкам, які скористалися виходом на пенсію після 55 років, після досягнення ними віку, який перевищує пенсійний на кількість місяців дострокового виходу на пенсію.

Про це повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська.

Що стосується пенсійного віку, то для осіб, які мають повний страховий стаж, збережено право для призначення пенсії за віком у 60 років.

Водночас, посилюються вимоги щодо страхового стажу.

Зокрема, з 1 січня 2018 року пенсія за віком призначатиметься:

• за наявності стажу на 01.01.2018 року 25 років – у 60 років. Поступово діапазон необхідного стажу щороку збільшуватиметься на 12 місяців до досягнення 35 років у 2028 році;
• за наявності стажу на 01.01.2018 року від 15 до 25 років – у 63 роки. Щороку цей діапазон збільшуватиметься на 12 місяців до досягнення діапазону від 25 до 35 років у 2028 році;
• за наявності стажу на 01.01.2019 року – 15 років, але не менше ніж 16 років, що давало б право виходу на пенсію в 63 роки, – пенсія призначатиметься у 65 років. Діапазон необхідного стажу щорічно збільшуватиметься на 12 місяців. Тобто, з 2028 року пенсії у 65 років призначатимуть особам, які матимуть 15-25 років стажу.

Нагадаємо, 11 жовтня набула чинності нова пенсійна реформа. Відтак, розпочинається виплата пенсій, перерахованих з 1 жовтня. 

 

Джерело:
До списку новин