загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення пенсій: за рахунок чого та як проведуть осучаснення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перерахування пенсій стало можливим завдяки власним надходженням до Пенсійного фонду. Вони склалися передусім за рахунок збільшення заробітної плати в країні.

Про це розповів економічний і фінансовий експерт Андрій Блінов, оцінюючи набуття чинності пенсійною реформоюта перерахунок пенсій уже з 11 жовтня.

«Накопичених коштів зараз вистачає на те, щоб найближчими місяцями провести осучаснення пенсій. Переважну більшість осучаснених пенсій почнуть виплачувати вже в цього місяця. Уряд до 25 числа доручив ПФ здійснити перерахування. Тобто до 25 жовтня 80% пенсіонерів отримують дообрахування й вже нарешті для себе зрозуміють, що для них особисто означає це осучаснення, про яке постійно говорить прем’єр», – констатував Блінов.

При цьому експерт зазначив, що зараз, на перехідний період, запроваджена не зовсім зрозуміла формула в пенсійній солідарній системі.

«Тому навіть у цьому питанні можна вважати, що реформа не відбулася. Вона не набула ознак обов’язковості для уряду», – додав він.

Як пояснив економіст, наразі відбулось осучаснення з 1 жовтня 2017 року, а чому саме 1 жовтня, а не 1 січня – питання.

«Так, прем’єр має рацію, що не відбувалося осучаснення багато років. Це несправедливо, нечесно та призводило до того, що пенсіонери, які виходили з однаковим стажем, могли отримувати абсолютно різні пенсії. Цю несправедливість потрібно було усунути. Зміни пенсійних параметрів дозволяють це робити», – підкреслив аналітик.

За його словами, при зміні пенсійних параметрів замовчується відповідь на запитання, коли ж буде наступна індексація.

«Чи буде 1 січня 2018 року індексація пенсій? Ні, не буде. Чи буде індексація в 2019-2020 роках? Можливо, але це прямо законом не виписано. Фактично, записано в законі, що лише з 2021 року індексація відбуватиметься щороку, братиметься середня зарплата за останні три роки», – нагадав економіст.

Він уточнив, що в нас перехідний період, але навіть зараз заробітна плата буде братися не за останні три роки.

«Відповідно, це осучаснення залишається досить лояльним. Ми навіть не виходимо у виплатах пенсій із нинішнього середнього розміру заробітної плати, який уже не 3700 гривень. На сьогодні середня зарплата в країні перевищує сім тисяч гривень, що майже вдвічі більше», – резюмував Андрій Блінов.

 

До списку новин