загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Накопичувальна пенсійна система має бути недержавною, внески має сплачувати працівник, а не роботодавець, - Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соціальної політики України Андрій Рева вважає, що накопичувальна загальнообов'язкова пенсійна система має бути недержавною, а внески до неї мають сплачувати працівники, а не роботодавці.

"У сьогоднішньому законі передбачено, що загальнообов'язкова державна пенсійна система має бути державною. Якщо залишається норма цього закону, то внески, які мають сплачувати люди, вони мають потрапляти до цього державного накопичувального фонду, хоча багато експертів і народні депутати, й особисто я вважаю, що це мають бути недержавні фонди", - сказав Андрій Рева під час круглого столу в Києві в четвер.

Він наголосив, що накопичувальна система має бути обов'язковою, проте громадянин має сам обирати недержавний пенсійний фонд.

Міністр зазначив, що солідарна пенсійна система є питанням соціального забезпечення, а накопичувальна пенсійна система є фінансовим питанням, оскільки акумульовані в ній кошти необхідно вигідно вкладати. "Якщо це будуть недержавні фонди, виникає запитання, хто має сплачувати. На сьогодні в солідарну систему роботодавець сплачує ЄСВ (єдиний соціальний внесок). Якщо ми говоримо про накопичення, то я думаю, - хоча тут можуть бути різні думки, - що має сплачувати сам працівник, зі свого заробітку, тому що це його кошти, які він має накопичити", - сказав він.

А.Рева зазначив, що це його особиста думка, а фінальний варіант моделі накопичувальної пенсійної системи буде представлений у відповідному законопроекті.

 

Джерело:
До списку новин