загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поліція заведе досьє на всі будинки українців і створить спеціальну карту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новий підрозділ спробує проаналізувати, кого будуть атакувати сучасні банди.

В Україні з'явився підрозділ Національної поліції, який, за прикладом західноєвропейських колег, займеться аналізом всіх видів здійснюваних у країні злочинів. Як запевняють копи, управління кримінального аналізу створено, щоб скласти докладні портрети злочинців всіх мастей. Це дозволить швидше розкривати злочини з схожим почерком, а в майбутньому - навіть попереджати їх. Для цього аналітики навіть створять спецкарти.

У МВС кажуть, що хоча аналітики в відомстві були і до цього, але напрацьована інформація ніколи не об'єднувалася в єдине ціле. За даними керівника нового підрозділу, мова йде про введення стандартів аналітичної роботи для всіх підрозділів, розробку алгоритму збору інформації.

"У підсумку ми отримаємо аналітичний документ, який за своєю структурою дозволить швидко обробляти інформацію, бачити чи враховані всі джерела інформації в аналізі", – говорить в. о. начальника цього підрозділу Володимир Єрофєєв.

Як будуть працювати ці поліцейські? За словами наших джерел в Нацполіціі, незважаючи на заяву про те, що управління почало працювати, воно нібито ще до кінця не укомплектовано. У Нацполіціі нам відповіли, що якраз займаються цим питанням. В пріоритеті набору – оперативники з великим досвідом роботи. За аналітику їм обіщяють платити близько 10 тис. грн в місяць.

З нововведень - створити спеціальні електронні карти для кожного регіону країни, на яких буде вказано, які саме злочини скоюють, наприклад, біля такої-то багатоповерхівки або в самому будинку.

"Це дасть можливість направити в такі місця додаткові патрулі поліції або ж поставити перед дільничним інспектором завдання ретельніше спостерігати за тими, хто перебуває під адміннаглядом (увязнені, що звільнилися або умовно засуджені, які проживають в підконтрольному дільничному будинку. – Авт.)", - говорить Володимир Єрофєєв.

І продовжує: "Йдеться про систематизовану базу даних, яка надалі дозволить нам підготувати документ, наприклад, про скоєні злочини на певній території в радіусі 50 км. Ми зможемо зробити вибірку по способу, виду скоєння злочину, місця, часу і т.д . Справа в тому, що не всі злочини, які вчиняються, мають прив'язку до конкретного адресою. Є ряд злочинів, які вчиняються на трасах, за межами населених пунктів. в цьому випадку GPS-прив'язка дозволить нам зробити точну прив'язку до такого місця".

За його словами, упор буде зроблений на трьох напрямках роботи: на аналізі найрезонансніших злочинів (щоб дати додаткові рекомендації слідчим), тактичному аналізі (виявлення місць, де відбувається найбільше грабежів і розбоїв та нанесення їх на спецкарти) і аналізі діяльності сучасних організованих злочинних угруповань.

Що стосується останніх, то радник глави МВС Іван Варченко пояснив, що фахівці аналізуватимуть, які сфери зараз і в найближчому майбутньому можуть бути більш схильні до впливу банд. "Це робиться для того, щоб поглиблено вивчити ситуацію в країні і зуміти попередити можливі злочини, які можуть запланувати ОЗГ", – говорить Варченко.

У свою чергу Володимир Єрофєєв так прокоментував аналіз діяльності ОЗГ: "Аналіз діяльності злочинних угруповань дозволить нам отримати інформацію про склад угруповання, її лідерів і територію злочинної діяльності. Також ми отримаємо інформацію про сфери впливу групи, тенденції до зростання і розширення таких сфер, своєчасно зможемо виявити тенденції або спроби заволодіти легальним бізнесом".

За даними поліції, створення інтерактивних карт допоможе знизити криміногенну обстановку в неблагополучних районах міст.

Експерт в галузі правоохоронної діяльності Юрій Ірхін про нові методи поліції каже, що це добре забуте старе. "Аналіз злочинів був і раніше, але результатів не об'єднували в одне ціле", - розповів нам Ірхін, але додав, що всі методи, де використовується аналітика, принесуть свої результати.

Ще один експерт, керівник Центру дослідження правоохоронної діяльності Олег Мартиненко, каже, що сама ідея непогана, але, за його підрахунками, на створення всеукраїнської інтерактивної карти злочинів може витратитися близько 300 тис. доларів. При цьому в МВС вчора виявилися не готові відповісти на питання, скільки потрібно для фінансування такого проекту і звідки візьмуть гроші.

Ігор Сєров

 

Джерело:
До списку новин