загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Екстра шоколадний торт на темному пиві та каві

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цей торт особливий! Він закрутить голову навіть тим, хто раніше до шоколадного був байдужим! Вологі, екстра шоколадні коржі, карамельний аромат темного пива, гіркий шоколад і апельсиновий післясмак.

Вам буде потрібно:

Для тіста:

350мл міцного темного пива

120мл міцного еспресо

450г вершкового масла

130г какао

500г борошна

800г цукру

1ст.л. соди

1 / 2ст солі

4 яйця

1ст.л. ванільного екстракту

350г сметани 15%

цедра 1 апельсина

Для ганаша:

500мл вершків від 30%

450г гіркого шоколаду 70-72% (кондитерський в краплях або дрібно посічені плитки)

цедра 1 апельсина

Як готувати:

1. Спочатку зробити ганаш: вершки нагріти в сотейнику до перших бульбашок (не кип'ятити). Викладаємо в вершки шоколад, даємо йому прогрітися хвилинку, після чого акуратно перемішуємо до однорідної гладкої блискучої консістенціі. В кінці підмішати апельсинову цедру.

2. Коржі: масло нарізати кубиками, розтопити в сотейнику. Зварити каву. У розтоплене масло влити каву і пиво, отриману суміш довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Всипати просіяне какао і ретельно перемішати. Залишити остигати.

Яйця перемішати до однорідності віночком, додати сметану, цедру і ванільний екстракт. Добре розмішати вінчиком.

Борошно, сіль і соду просіяти, підмішати цукор і все разом перемішати.

У чашу міксера всипати половину сухої суміші, додати яйця зі сметаною, розмішати. Потім додати олійно-пивну суміш і знову перемішати. Всипати борошно, що залишилося з цукром і замісити тісто до однорідності.

3. Форми для випічки вистелити пергаментом, змастити маслом, присипати бортики борошном. Викласти тісто у форму, випікати при 175С 50-55 хвилин до сухої зубочистки. Після випічки корж повинен охолонути у формі, потім потрібно перекласти його на решітку.

Після повного охолодження корж розрізати на три частини.

4. Кожен корж акуратно і рівно покриваємо шаром ганаша (3-5мм). Верх і боки торта також покрити ганашем, прикрасити апельсиновими цукатами і відправити в холодільннік на ніч.

За смаком він виходить дуже і дуже насиченим, брутально-шоколадним, а особисто мені в ньому найбільше сподобався апельсиновий шлейф, тонко обволікає буйство шоколадного смаку ...

Приємного апетиту!

 

Джерело:
До списку новин