загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Субсидія на пенсії: як визначатимуть розмір допомоги? Формула і приклад

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці, які стали пенсіонерами у минулому році чи у перших двох кварталах 2017 року або втратили інші джерела доходу (наприклад, працювали, отримуючи зарплату та пенсію водночас, а залишилась лише пенсія), можуть оформити субсидію, виходячи лише з одного виду доходу – пенсії.

Для цього вони мають звернутися до управління соцзахисту населення з Декларацією про доходи, в якій зазначити, що єдиним видом їх доходу є пенсія, вказавши дату (наприклад, з 1 травня 2017 року). У такому разі з 1 жовтня 2017 року їм не враховуватиметься дохід за перший та другий квартал 2017 року, а лише розмір пенсії.

Ті, хто стали пенсіонерами пізніше, мають звернутися до управління соціального захисту вже у грудні цього року.

Як розраховується розмір субсидії?

Формула розрахунку субсидії така: середньомісячний дохід сім’ї ділиться на кількість зареєстрованих у житловому приміщенні осіб і визначається середньомісячний дохід на одну особу. Цей дохід ділиться на прожитковий мінімум (з травня 2017 р. 1624 грн), ділиться на базовий коефіцієнт 2 і множиться на 15%.

Наприклад: сім’я з двох осіб та сукупним доходом 3500 грн. Середньомісячний дохід на одну особу – 1750 грн. Розраховуємо: 2000 грн./1624/2 * 15% = 8,08%.

Отримане число множимо на загальний дохід сім’ї.

Результат: розмір обов’язкового платежу за комунальні послуги – 282,8 грн (8,08% * 3500 грн = 282,8 грн).

 

Джерело:
До списку новин