загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи корисна кава? Скільки можна її пити?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для багатьох із нас кава є еліксиром задоволення, який  ми п’ємо щоранку. Її запах п’янить і надихає. Ну хто ж не любить хорошу каву за сніданком або після тяжкої їжі? Ми вживаємо її, але ставимо також багато запитань про те, чи насправді вона корисна і скільки разів на день її потрібно пити.

Отже, сьогодні ми дамо відповідь на головне запитання: “Чи кава корисна?” Читайте далі, щоб дізнатися!

5 причин того, чому кава є корисною:

  1. Кава багата на антиоксиданти.

Кава є скарбницею антиоксидантів, а також вона багата на калій, магній, манган, хром, пробіотики, вітаміни і токофероли. Справді, один із результатів дослідження, проведеного в США кілька років тому, було те, що ми отримуємо більше антиоксидантів з кави, ніж з фруктів та овочів. Крім того, ми споживаємо набагато більше кави, ніж фруктів.

  1. Кава може допомогти зменшити стрес.

Можливо, ми надамо замало інформації, для того, щоб привернути вашу увагу. Але за даними дослідження Сеульського національного університету, кава змінює білкові структури в мозку, щоб зменшити стрес. Однак остерігайтеся: це працює тільки якщо пити одне чи два горнятка на день. Вживання більшої кількості стає причиною протилежного ефекту.

  1. Кава зменшує симптоми хвороби Паркінсона.

Ви, напевно, вже чули про дослідження, яке було опубліковане в 2012 році в журналі «Наука щодня». Вчені з’ясували, що люди, які регулярно п’ють кофеїн, менш схильні до розвитку хвороби Паркінсона. Крім того, він допомагає контролювати тремор у тих, хто вже страждає на це захворювання.

  1. Кава корисна для печінки.

Кава є опорою для нормального функціонування печінки. Наприклад, вона допомагає уникнути жирової хвороби печінки і навіть цирозу. Так відбувається, оскільки суміші різного хімікалію, алкалоїдів та інших біологічно активних компонентів, як-от кофеїн, ді-терпенів, і хлорводневої кислоти, сприяють роботі печінки.

  1. Кава підвищує настрій .

Ні, це не жарт. Цей темний смачний напій діє як антидепресант, збільшуючи виробництво нейротрансмітерів (серотонін, дофамін та норадреналін) природним шляхом. Немає кращого способу для початку дня.

Скільки гоняток ви можете випити за день?

Найголовніше – щоб ви зрозуміли, що кава впливає на кожну людину по-різному. У декого вона зменшує сонливість, тоді як іншим не заважає спати взагалі. Її споживання може також призвести до вироблення кислоти у деяких людей. Ось чому кількість вживання кави  повинна бути збалансованою.

Ми маємо з’ясувати для себе, як вона впливає на наше самопочуття. Однак, як правило, не варто пити більше, ніж три горнятка за день.

Різні експерти, медичні фахівці та дієтологи стверджують, що  максимальна добова доза кофеїну на день не повинна перевищувати 500 мг. Потрібно уникати надто великих доз вживання кави. Для того, щоб ви були ознаймлені з кількістю кофеїну, пропонуємо кілька правил:

Кава без кофеїну, розчинна кава: 1 мг кофеїну

Розчинна кава: 40 мг

Крапельна кава: 30-40 мг

Еспрессо: 200-250 мг кофеїну

Не соромтеся, насолоджуйтеся щодня горнятком кави. А також пам’ятайте, що для схуднення природним способом можна скуштувати смачний екстракт із зеленої кави в зернах.

Ми сподіваємося, що вам сподобалося читати нашу статтю.

 

Джерело:
До списку новин