загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Утримання будинків і прибудинкових територій: скільки і за що платять жителі міст України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Найбільший середній рахунок за утримання будинків та прибудинкових територій в Україні щомісяця отримують у Києві. У вересні в столиці власники стандартних двокімнатних квартир площею 60 кв. м сплачували за цей вид комунальних послуг у середньому понад 351 грн.

Це приблизно в півтора раза більше, ніж у Тернополі та Чернігові, вдвічі більше, ніж у Львові, Кропивницькому чи Харкові. Найнижчий же тариф на утримання квартирних будинків у Полтаві – лише 46,2 грн на місяць на двокімнатну квартиру. Трохи більше платять у Херсоні – 57,6 грн, та у Сєвєродонецьку – 67,8 грн. У столиці Закарпаття функція утримання будинків і прибудинкових територій покладена на управителів будинків (рішення Ужгородської міськради від 23 грудня 2016 року), тож там тарифи варіюються.

Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Що ж входить до переліку послуг, які зобов’язані надавати житлово-комунальні організації в межах наведених вище тарифів? Це перш за все прибирання (прибудинкової території, сходових кліток, підвалу, технічних поверхів і даху) – все разом 2,11 грн за кожен квадратний метр квартири. 1,27 грн за кв. м житла коштує обслуговування ліфтів.

0,46 грн за кв. м житла коштує ремонт внутрішньобудинкових систем гарячого й холодного водопостачання, опалення, каналізації, різноманітних технічних пристроїв та елементів зовнішнього впорядкування території (наприклад дитячих майданчиків). Стільки ж – технічне обслуговування гарячого та холодного водопостачання, каналізації та опалення. За що ще доводиться платити в складі цього тарифу – дивіться в інфографіці:

Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

 

Джерело:
До списку новин