загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як заробити на субсидії. Куди звертатися та скільки економії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці готуються до опалювального сезону і отримання перших платіжок за комуналку. Малозабезпечених мала б врятувати субсидія. Тим паче, уряд цього року розробив дієву модель монетизації, яка сприятиме енергоефективності та забезпечення платіжної дисципліни, а також буде легкою в реалізації і адмініструванні. 

Мінфін пропонує нараховувати субсидії не за соціальними нормами, а за фактичним обсягом спожитих послуг. Наразі триває громадське обговорення проекту монетизації.

Донедавна, якщо українці й економили газ чи світло, то невикористані доплати просто поверталися до бюджету. Тепер же за збережені енергоресурси люди отримають готівку.

Водночас гроші людям повертатимуть лише за зекономлені газ і світло, що йдуть на опалення. Натомість невикористані субсидії за воду чи інші компослуги поки, як і раніше, повертатимуть до бюджету.

Гроші за економію українці отримають готівкою наприкінці опалювального сезону. Але максимум, який можуть виплатити, це – 135 гривень за зекономлені 150 кіловат електроенергії та приблизно 700 гривень за 100 кубів газу.

За мінімального утеплення оселі така економія за підсумками сезону цілком під силу кожному. Аби отримати гроші, після закінчення опалювального сезону треба подати заяву до місцевого Управління соцзахисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність. Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або звернутись до постачальника газу чи електроенергії.

Кошти до кінця року зможуть переказати або на банківську картку, або ж готівкою через відділення Укрпошти.

 

Джерело:
До списку новин