загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні збільшилася кількість громадян, які вважають себе етнічними українцями - опитування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 2001 році було 77,8%, зараз - більше 92%. При цьому чим молодші респонденти, тим частіше вони позиціонують себе як українці.

Понад 92% жителів України вважають себе етнічними українцями і лише 5,5% - росіянами. Що молодші респонденти, то частіше вони позиціонують себе українцями. У західному регіоні українську національну ідентичність задекларували 98,3% опитаних, у північному - 94,8, у центральному - 94,2, у південному - 87,5, у східному - 84,6%.

Про це 24 жовтня під час презентації та обговорення результатів соціологічного дослідження "Українське суспільство та європейські цінності", проведеного Інститутом Горшеніна у співпраці з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, сказала експерт Інституту Горшеніна Світлана Балюк.

Останній перепис населення в Україні проводили у 2001 році. Тоді 77,8% жителів України ідентифікували себе як українці і 17,3% - як росіяни.

Опитування, яке провели експерти, показало, що 55% тих, хто зараз назвали себе росіянами, вважають водночас себе громадянами України. Ще чверть із них ідентифікували себе як громадяни колишнього СРСР. Водночас вони живуть на сході України і мають більш ніж 60 років.

Українською мовою вдома спілкуються понад 60% опитаних, російською - 37%. Однак той факт, що в опитуванні не брали участь жителі окупованих територій, які переважно вважаються російськомовними, міг значно вплинути на кінцевий результат цього показника.

Директор Інституту міста Олександр Кобзарев зазначив, що за останні сто років, починаючи з 1900 року, частка українців в Україні майже не змінювалася.

"Незважаючи на Голодомор, на інші події, відсоток тих, хто в Україні ідентифікував себе як українець, залишався незмінним. А за останні кілька років частка українців різко зросла. І на це вплинула війна, яка зараз триває", - вважає він.

Дослідження "Українське суспільство та європейські цінності" проводилося у квітні-травні 2017 року. В рамках дослідження опитано 2000 повнолітніх респондентів у всіх регіонах України (без урахування окупованих територій АР Крим, міста Севастополя, Донецької та Луганської областей).

 

Джерело:
До списку новин