загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені створили комп’ютерну гру, яка тренує слух у людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американські вчені розробили комп’ютерну гру, яка дозволяє тренувати слух у шумних приміщеннях. Учасники експерименту, середній вік яких становив 70 років, почали розрізняти на 25% більше звуків. Надалі методику планують скомбінувати з новітніми слуховими апаратами.

Про свою розробку дослідники повідомили в журналі Current Biology.

За словами розробників, їхня розробка нагадує дитячу гру «гаряче – холодно». Учасники шукали на екрані заховані предмети, слухаючи закадровий текст. Рівень гучності та інші особливості звуку змінювалися залежно від того, наскільки близько гравець «підходив» до захованого об’єкта. Голос супроводжував порівняно гучний шум, що заважає сприймати коливання основного звуку.

У тестуванні гри брали участь 24 людини. Всі вони носили слухові апарати в середньому сім років. Ефективність гри вивчали за допомогою подвійного сліпого плацебо-контрольованого дослідження. Людей випадковим чином розподілили на дві групи: одні проводили час за спеціально розробленою грою, другі – за «грою-плацебо», ніяк не пов’язаною зі слухом. Ні учасники, ані вчені-експериментатори не знали, до якої групи належить кожен із гравців. На гру в учасників йшло за 3,5 години на тиждень, випробування тривали два місяці.

Щоб почати поширювати гру, її творцям доведеться провести ще кілька етапів тестування з більшою кількістю учасників. Автори гри вважають, що в перспективі такі методики можна буде розробляти з урахуванням новітніх технологій виготовлення слухових апаратів.

 

Джерело:
До списку новин