загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева: Якщо людина отримує мінімальну пенсію, платити за компослуги вона буде не більше ніж 70–80 грн. Навіть якщо послуги коштуватимуть 2000

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо комунальні послуги коштуватимуть 2000 грн, то 1930 грн за людину, яка отримує мінімальну пенсію і оформила субсидію, заплатить держава. Про це сказав міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Українці, які отримують мінімальну пенсію, під час нарахування їм субсидій платитимуть за комунальні послуги не більше ніж 70–80 грн. Про це заявив в авторській програмі "БАЦМАН" головного редактора інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на телеканалі "112 Україна" міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Відповідаючи на запитання, чи дійсно держава почала відбирати у громадян субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, Рева сказав: "Це абсолютна неправда".

"Що таке субсидія? Це співфінансування. Умовно кажучи, коли ми приходимо до магазину і у нас немає грошей, щоб купити якийсь товар чи послугу, ми цього не робимо. І це вважають ринковим принципом: що, мовляв, якщо у тебе немає грошей – не звертайся. Коли ми говоримо про житлово-комунальні послуги, така схема діяти не може, бо житлово-комунальні послуги – це умова для виживання людей, і тому якщо у людини немає можливості оплатити вартість житлово-комунальних послуг, держава зобов'язана допомогти їй", – заявив міністр соціальної політики.

За його словами, розмір субсидій визначають за спеціальною формулою.

"Вираховують дохід домогосподарства, розмір житлово-комунальних послуг у межах норм, беруть певний відсоток, і людині кажуть, що ти, наприклад, платиш таку суму, а решту – держава. І що менший ваш дохід, то менша ваша частка в оплаті. Наприклад, якщо людина отримує 1452 грн (це сьогоднішня мінімальна пенсія), то платити за житлово-комунальні послуги вона буде не більше ніж 70–80 грн. Навіть якщо послуги коштуватимуть 2000 грн, то 1930 грн за цю людину заплатить держава", – розповів Рева.

"На сьогодні у бюджеті передбачено 61 млрд грн. Зобов'язань на 1 жовтня є на 71 млрд грн. Тобто певним чином не забезпечені бюджетні зобов'язання, але ми сподіваємося, що ми знайдемо рішення щодо цього", – сказав він.

 

Джерело:
До списку новин