загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Міністерстві фінансів розробили план монетизації субсидій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністерство фінансів України розробило план монетизації субсидій, який складатиметься з трьох етапів.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Сергій Марченко в своїй статті на zn.ua.
Так, перший етап включатиме монетизацію розрахунків заа субсидіями на рівні підприємств-постачальників послуг. На другому етапі — підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру і бази даних субсідіантов та їх верифікація тощо). На третьому етапі — монетизація субсидій на рівні домогосподарств.

Зараз ми на першому етапі, який запроваджує з нового року монетизацію субсидій на рівні постачальників послуг, — зазначив Марченко.Метою цих змін є перехід на прозорі та своєчасні розрахунки «живими» грошима за субсидіями між державою й постачальниками послуг.

За словами заступника міністра, після опалювального сезону 2017/2018 планується перевести частину платежів на звичайні поточні рахунки підприємств-постачальників послуг. Такий крок забезпечить ще одну передумову для переходу до вільного ринку — створить можливості для підприємств, які хочуть працювати з населенням, і відкриє шлях до прямого перерахування субсидій домогосподарствам, які самостійно зможуть розраховуватися за комунальні послуги.

На практиці це працюватиме наступним чином: перерахування субсидії здійснюватиме безпосередньо Держказначейство без будь-яких протоколів. Субсидії будуть перераховуватися за фактично спожиті енергоносії та надані послуги, що дозволить уникнути ситуацій, коли, наприклад, виконавці отримують більший обсяг субсидій, ніж спожили домогосподарства. Крім того, будуть чітко встановлені терміни проведення розрахунків — до 24 числа кожного місяця, що гарантуватиме своєчасність оплати. І при цьому виконавці послуг зможуть вибирати найбільш конкурентного постачальника енергоносіїв і розраховуватися з ним «живими» грошима від субсидій, — пише Марченко.

 

Джерело:
До списку новин