загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Призначення субсидії: який дохід враховують – «брудний» або «чистий»?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

При призначенні субсидії враховується сукупний дохід сім’ї. Тобто, якщо ви працюєте, в Управлінні соціального захисту, в першу чергу, перевірять вашу зарплату. Але яку саме зарплату – всю нараховану, або все-таки чистий дохід, який ви отримуєте на руки після вирахування всіх податків і зборів?

ЩО ГОВОРИТЬ ЗАКОН? Правила призначення субсидій визначено відповідною постановою Кабміну. Там говориться, що при нарахуванні держдопомоги враховується зарплата без урахування прибуткового податку. Нагадаємо, на сьогоднішній день ставка податку становить 18%.

ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ? Припустимо, ви отримуєте мінімальну зарплату. На сьогоднішній день це 3200 гривень. За новими правилами, для призначення субсидії враховують доходи за останні півроку – у вашому випадку, це буде 19200 гривень. Але коли буде вирішуватися питання про вашу субсидії, з цієї суми вирахують 3456 гривень, тобто 18% від 19200. Таким чином, остаточна сума, яка буде враховуватися при призначенні держдопомоги, складе 15744 гривні.

ЛОЖКА ДЬОГТЮ. Правда, мова йде тільки про прибутковий податок. Але крім нього, з наших зарплат віднімаються і інші податки і збори – наприклад, військовий збір (1,5%). Про них в постанові Кабміну нічого не говориться. А значить, вони будуть зараховані в суму вашого доходу.cубсидії, дохід, податки, збори, сукупний дохід сім’ї, призначення субсидій, оформити субсидію.

 

Джерело:
До списку новин