загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Картини просто неба: черкаський пенсіонер перетворив сільське подвір'я на арт-галерею (ФОТО)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Селянин із Черкащини перетворив своє подвір’я на картинну галерею. Місцевий художник із села Зелений Ріг Жашківського району Василь Лихопій намалював картини прямо на стінах свого будинку, сараї та паркані. Для односельців ініціатива пенсіонера стала справжнім місцевим дивом.

Подробиці з життя автора сільського настінного живопису дізнавався кореспондент сайту vikka.ua.

69-річного місцевого художника у селі люблять та поважають. Він несе мистецтво у маси. Адже більшість його односельців ніколи б і не побачили таку міні-галерею.

Про Василя Миколайовича у селі кажуть: він – компанійська, весела людина і дуже позитивний чоловік. Окрім живопису, створює ще й столярні вироби, робить меблі. У молодості він поїхав жити та працювати на західну Україну, а в зрілому віці повернувся до батьківської оселі.

Голова Зеленорізької сільської ради Оксана Єршова мріє, що колись її односелець візьме участь і в розписі місцевої церкви, яку планують збудувати.

"Хоч би він був живим та здоровим у той час, коли ми збудуємо церкву в селі. Але він скромна людина. Колись сільський голова, що був ще до мене, запропонував йому взяти участь у місцевому ярмарку майстрів. На це він відповів, що слави йому не потрібно. Сподіваюсь, що він змінить цю думку та погодиться залишити пам’ять селу", – каже голова сільради Оксана Григорівна.

Вона зазначає, що Василь Миколайович ніби оживив вулицю. Коли приходить натхнення, одну картину він може намалювати лише за ніч. Фарби для картин обирає фасадні, адже масляні вуличних умов не витримують.

"Малюю я швидко. Найдовше лагодив ось цю – з давньогрецьким сюжетом. Почав 1 січня, а готова вона була уже 14-го. А решта – ті, які менші за розміром – за 1-2 дні, отож, темп напружений. За основу беру деревоволокнисте полотно. Погода робить свою справу. Життя моїх малюнків – близько двох років, але фантазія – невичерпна. Тому є уже безліч нових задумів", – розповів журналістам художник.

 

Джерело:
До списку новин