загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перерахунок пенсій та борщовий набір: на скільки реально зросли виплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

11 жовтня в Україні набули чинності нові норми пенсійного забезпечення. Уже минулого місяця пенсіонери почали отримувати збільшені пенсії. Це лише перший крок системи заходів, який ми звикли називати пенсійною реформою. Далі українців чекає щорічна індексація за новою системою, підвищення страхового стажу та нові умови розрахунку розміру пенсії, а з 2019 року – впровадження накопичувальної пенсійної системи.

Однак єдиним результатом, який ми маємо на сьогодні й до кінця 2017 року, є фактичне підвищення пенсій завдяки перерахунку, який був здійснений для 10,2 млн пенсіонерів. «Слово і Діло» перерахувало отримані надбавки до пенсій в еквіваленті так званого борщового набору – сукупної вартості продуктів, необхідних для того, аби приготувати стандартну 5-літрову каструлю борщу (за умови, що ця вартість на сьогодні становить у середньому 98 грн).

Отже, з усіх пенсіонерів, яким підвищили пенсії, доплату в розмірі до 200 грн отримали 47%. З них 32% зможуть за ці гроші приготувати собі додатково всього 1,5 каструлі борщу, решта – до 2-х.

20 відсоткам пенсіонерів додали до виплат 200-500 грн. Цього вистачить на 2-5 додаткових каструль найпопулярнішої української національної страви.

Тих, кому нарахували пенсійних виплат більше на 500-1000 грн, 13%. Вони зможуть додатково розжитися 5-10 каструлями борщу на місяць.

Іще 20% людей отримали підвищення до пенсій у розмірі понад 1000 грн. Цього вистачить на приготування понад 10 стандартних каструль борщу.

Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

 

Джерело:
До списку новин