загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як «молода» кров впливає на людей похилого віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З’ясувалося, що процедура не тільки є безпечною, але і дала позитивні результати. Терапія дійсно привела до невеликих поліпшень у літніх пацієнтів з хворобою Альцгеймера.

Однак саме дослідження було піддано різкій критиці в науковому співтоваристві, названо суперечливим і недоцільним.

Невропатолог Тоні Вісс-Коре і його колеги зі Стенфордського університету, США, працювали з 18 добровольцями у віці від 54 до 86 років. Всім їм діагностували різну, хоч і не важку, ступінь хвороби Альцгеймера. Медики протягом місяця щотижня переливали пацієнтам донорську кров. Половина учасників експерименту отримували плацебо, половина – плазму крові, очищену від еритроцитів. Донорами були молоді люди у віці від 18 до 30 років.

Серйозних побічних реакцій у терапії виявлено не було. Разом з тим, два тести, за допомогою яких вчені щодня оцінювали стан піддослідних, показали значне поліпшення.

Дослідники вважають, що потенційно переливання «молодої» крові може поліпшити здатність людей з хворобою Альцгеймера справлятися з повсякденними потребами, такими як покупки або приготування їжі.

Раніше подібні експерименти проводилися на тваринах. Саме досліди з мишами надихнули вчених на продовження досліджень. Надалі вчені планують провести випробування з переливанням плазми, з якої будуть видалені білки та інші молекули. Вісс-Коре вважає, що таке лікування може дати ще більш вражаючі результати.

Інші вчені сприймають дані експерименти скептично, оскільки переливання крові може бути небезпечним для пацієнтів: активні молекули в плазмі можуть привести до непередбачених ефектів.

На думку невролога Ірини Конбой з Каліфорнійського університету, часте переливання крові літнім людям загрожує гіперактивацією їх імунної системи. А це може призвести до аутоімунних і запальних захворювань. Тому потрібна ретельна перевірка і тривалі масштабні випробування, перш ніж терапія зможе стати масовою.

 

Джерело:
До списку новин