загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Без грифа секретно: де дізнатися про репресованого родича

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наша країна в ХХ столітті пережила важкі часи. Репресії і розкуркулення торкнулися багатьох українських сімей. Чимало людей втратили своїх рідних і близьких, а деякі досі не знають, що сталося з їхніми родичами.

ДЕ? Для того щоб дізнатися про долю людини, що вас цікавить, потрібно подати заяву в архів тієї області, в якій вона проживала, була заарештована або засуджена. У заяві необхідно вказати своє прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання і яку інформацію ви хочете отримати.

Вкажіть також свій номер телефону, щоб працівники архіву могли з вами зв’язатися.

Не забудьте підписати заяву і поставити дату.

ЯК? Заяву потрібно надіслати рекомендованим листом.

Якщо потрібні документи зберігаються в архіві, в який ви звернулися, вам повідомлять, коли можна прийти і ознайомитися з ними.

Якщо ж потрібні документи знаходяться в якомусь іншому архіві – вам підкажуть, куди потрібно звертатися.

Працівникам архіву необхідно пред’явити паспорт або інший документ, що засвідчує особу. Ніяких інших документів від вас не вимагатимуть.

Правда, кожна архівна установа має свої правила роботи читального залу, тому вас можуть попросити заповнити анкету або журнал відвідувань.

СКІЛЬКИ КОШТУЄ? Доступ до читального залу архіву безкоштовний. Також у вас не вимагатимуть ніяких грошей за те, що співробітник архіву принесе потрібну довідку зі сховища.

Архівні документи можна фотографувати і робити з них виписки. Можна також замовити копію в самому архіві, але за неї доведеться заплатити.

Якщо вам потрібно, щоб працівники архіву завірили копію, це зроблять безкоштовно на ваше прохання.

ДО РЕЧІ, щоб ознайомитись з архівними документами, не обов’язково йти в архів. За вашою заявою працівники архіву можуть вислати вам архівну довідку про людину, яка вас цікавить. У такій довідці будуть вказані прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання, дата і місце арешту, міра покарання та інші дані.

Якщо ж цієї інформації про людину виявиться недостатньо, з архіву вам можуть надіслати копії документів, що містять інші відомості про неї.

 

Джерело:
До списку новин