загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Несподівано: хто годує Україну і рятує гривню від девальвації

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За останній рік мігранти з України перевели на батьківщину суму, еквівалентну 7,2% ВВП країни. Такі дані оприлюднив Світовий банк.

ФАКТ. У 2016 році ВВП України перевищив 90 мільярдів доларів. Якщо вірити оцінкам Світового банку, наші громадяни перевели в країну 6,5 мільярда гривень.

У таку ж суму економіст Павло Роднін оцінює дефіцит платіжного балансу України до кінця 2017 року. Це означає, що мігранти повністю компенсують втрати валюти через перевищення імпорту над експортом, а також виплати Україною зовнішніх боргів. Таким чином, їх перекази дозволяють стабілізувати курс гривні.

Відзначимо, що за інформацією НБУ, з початку року українці продали в обмінниках доларів на два мільярди більше, ніж купили.

ЦІКАВО. Трудові мігранти приносять країні більше грошей, ніж експортери зерна і майже стільки ж, скільки металурги.

НЕ ВИНЯТОК. Україна – не єдина країна, “заробляє” на своїх громадянах по всьому світу. Лідером рейтингу Світового банку стала Киргизія, де перекази трудових мігрантів склали 37% ВВП. Участь мігрантів вище і в економіці Грузії (12%), Сербії (9%), Албанії (8,7%).

 

Джерело:
До списку новин