загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійну реформу оскаржують в Конституційному Суді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До Конституційного Суду України надійшло подання про визнання неконституційними положень пенсійної реформи, впровадження якої почалося з жовтня цього року.

Народні депутати - ініціатори подання - вважають неконституційними норми щодо зменшення величини оцінки одного року страхового стажу до 1% та щорічного підвищення страхового стажу на 1 рік протягом наступних 10 років.

"Поступове збільшення страхового стажу до 35 років і підвищення пенсійного віку з 60 до 63 та 65 років залежно від наявного у особи страхового стажу порушує приписи статті 22 Конституції України в частині недопущення звуження змісту існуючих прав і свобод при прийнятті законів, ставить у нерівне становище осіб, які набудуть права виходу на пенсію з різницею хоча б у один день, чим порушує частину першу статті 24 Конституції України, відповідно до якої громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, статтю 46 Основного Закону України в частині не забезпечення права на соціальний захист, забезпечення осіб у старості та розміру пенсії, не нижче від прожиткового мінімуму, а також приписи її статті 58 щодо незворотності дії законів у часі", - йдеться у поданні.

Скасування пенсій за вислугу років починаючи з жовтня 2017 року депутати також вважають порушенням права громадян, які працюють на зазначених роботах, щодо рівності перед законом порівняно з іншими особами, пенсії яким були призначені раніше (стаття 24 Конституції України), а також до звуження змісту та обсягу прав цих громадян на соціальний захист (стаття 22 Конституції України).

Автори конституційного подання переконані, що зміни, запроваджені пенсійною реформою, в частині відміни та звуження соціальних прав і свобод порушують статтю 46 Конституції України щодо невиконання державою свого обов’язку матеріально забезпечувати громадян у випадках, передбачених законом.

Крім того, вони зазначають, що  в умовах відсутності воєнного або надзвичайного стану будь-які обмеження або погіршення умов пенсійного та соціального забезпечення є порушенням гарантованих Конституцією України прав громадян.

Наразі відповідне подання розподілено судді-доповідачу, однак дату його розгляду ще не визначено, хоча ініціатори просять Конституційний Суд розглянути його невідкладно - у місячний термін.

 

Джерело:
До списку новин