загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рада затвердила 25 грудня вихідним днем, а 2 травня – робочим

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Народні депутати підтримали законопроект про святкування Різдва двічі - 25 грудня та 7 січня, але виключили зі святкових днів 2 травня.

Законопроект про внесення змін до Кодексу законів про працю щодо святкових і вихідних днів №5496 ухвалено 238 голосами за основу та в цілому.

Відтак до переліку святкових і неробочих днів у Трудовому кодексі України внесли католицьке Різдво 25 грудня, а виключили вихідний день 2 травня.

– Із прийняттям цього законопроекту Різдво Христове буде відзначатися в Україні двічі – за Григоріанським календарем 25 грудня і за Юліанським – 7 січня, – сказала голова комітету з питань соціальної політики Людмила Денисова.

Людмила Денисова перед початком голосувань зазначила, що комітет розглянув дану пропозицію нардепів і підтримує його.

"Комітет звернув увагу, що є країни, які двічі святкують Різдво - Білорусь, Молдова, Ліван та Албанія. Тому ми теж можемо святкувати його і 25 грудня і 7 січня. Але при цьому в проекті трудового кодексу,  який майже прийнятий в цілому, є пункт про виключення 2 травня як святкового, неробочого дня. Думаю, це було б правильно", - сказала Денисова.

Спікер парламенту Андрій Парубій закликав депутатів підтримати виключення із проекту Трудового кодексу 2 травня, як святковий день.

За його словами, тільки 1 травня має залишитися в Україні святковим днем.

Проте голосувати за зміни довелося 5 разів, оскільки частина нардепів хотіла виключити 2 травня, а інша була категорично проти.

Врешті-решт, після тривалого спору, зійшлися на тому, що 25 грудня має бути вихідним, а 2 травня - робочим днем.

Більшість представників від фракцій висловили підтримку за дану зміну, підкресливши, що таким чином Україна стане більш "європейською".

"Ми не нав'язуємо церквам як і коли відзначати свої релігійні свята, але перехід на святкування Різдва за більш новим і точним Григоріанським календарем, 25 грудня, ознака європейськості", - сказала нардеп від партії "Самопоміч" Ірина Подоляк.

Закон вступає в силу на наступний день після дня публікації.

 

Джерело:
До списку новин