загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Несподіване нововведення: як заощадять українські пацієнти?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів України має намір розширити список пільгових ліків. Відповідна інформація опублікована на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

ПЛАНИ. У відомстві вважають, що в список необхідно включити препарати для лікування хронічних захворювань шлунка і дванадцятипалої кишки (amoxicillin, clarithromycin, metronidazole, omeprazole і ranitidine), депресії й депресивного синдрому (amitriptyline і fluoxetine).

Крім того, отримувати ліки безкоштовно будуть вагітні для профілактики й лікування анемії у першому триместрі вагітності (ferrous salt і folic acid). Також пропонується розширити перелік безкоштовних медикаментів ще двома препаратами для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями (losartan) і цукровим діабетом (glibenclamide).

Відзначимо, що в пояснювальній записці до проекту постанови зазначено, що список ліків, які підлягають реімбурсації, буде розширено за рекомендацією уряду і за результатами пропозицій Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів Міністерства охорони здоров’я.

ДО РЕЧІ, в липні МОЗ затвердило новий реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. Список містить 199 позицій, вартість 30 з них держава відшкодовує в повному обсязі.

 

Джерело:
До списку новин