загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці почали скуповуватися до новорічного столу. Що буде з цінами на продукти перед святами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вартість цитрусових повинна залишитися стабільною.

До Нового року ще більше місяця, а українці вже потроху починають думати про святковий стіл і йти за покупками до магазинів.

Чого чекати від цін на продукти перед Новим роком

"Шампанське, горілка, коньяк, вино – обов'язково", - говорить киянин Володимир.

А ще - консервовані фрукти та овочі, баночка ікри. Українці потроху починають готуватися до Нового року:

"Знаєте, щоб потім не бігати", - пояснює Володимир.

І якщо його лякають передноворічні черги, то студентку Марію – ціни, адже бюджет – обмежений. Купувати нині продукти дівчина не дуже поспішає – чекає передноворічних акцій.

Шукає знижки та вже знає, що купуватиме, і Маргарита: "Може м’ясне, щоб воно було трішки дешевше, ніж в останній тиждень перед Новим роком".

А м'ясо на столі, каже, має бути, адже 2018-й – рік собаки.

"Я ще не читала, що там для цієї собаки потрібно краще. Але думаю, що кісточку м'ясну їла б", - говорить Маргарита.

І поки українці думають, як і де зекономити, економісти трішки заспокоюють – разючих змін на цінниках перед Новим роком чекати не варто. Вартість може зрости через негоду та снігові перемети, коли можуть виникнути проблеми з логістикою.

Курятина в ціні має бути стабільною. До того ж в Україні вона і так уже дорожча, ніж, наприклад, у Литві чи Польщі. А ось свинина перед святами трішки здорожчає.

"Що стосується свинини - на традиційних сільськогосподарських ринках буде, напевно, невеличке підвищення ціни на 3-4%, але не суттєво. Ціна на яловичину за останній місяць практично стабілізувалася, хоча весь рік вона зростала. Але безпосередньо в передноворічні дні ціни не дадуть якогось серйозного зростання", - прогнозує економіст Олег Пендзин.

Орієнтовно на 5% можуть здорожчати червона ікра та шпроти. А ось класичні для Нового року цитрусові повинні утриматися в нинішніх цінових рамках.

"Закупівельна ціна на цей рік на 30% менша, ніж торік. Тому, за великим рахунком, ціни на цитрусові мають бути стабільними. У великих супермаркетах вони будуть дешевшими відносно минулого року", - каже економіст.

До традиційного передноворічного ажіотажу в магазинах ще далеко, адже пікові закупки - зазвичай за день-два до свята. Проте вже зараз, звісно, можна потроху купувати те, що довго лежить. А ще слід стежити за передноворічними знижками - такі регулярно влаштовують великі супермаркети. 

 

Джерело:
До списку новин