загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія чи зарплата: чи доведеться українцям вибирати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Останнім часом ширяться чутки, що нібито в пенсійній реформі прописана норма, згідно з якою пенсіонер повинен вибирати: або робота, або пенсія.

А якщо роботодавці оформлятимуть пенсіонерів неофіційно, то вони можуть поплатитися за це штрафом в 320 тисяч гривень.

Кабінет міністрів України спростовує цю інформацію і повідомляє, що немає ніяких норм, які зобов’язували б працюючих пенсіонерів вибирати між пенсією і зарплатою.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, повідомляє прес-служба уряду.

“Ніяких загроз працюючим пенсіонерам немає. Ми не ставимо перед людьми вибір — зарплата чи пенсія”, — запевнив він.

За словами віце-прем’єра, така практика існує в багатьох розвинених європейських країнах, але зараз є неприйнятною для України.

“У нинішніх економічних і соціальних умовах для нас це неприйнятно. Ми чітко розуміємо, що українці залишаються працювати на пенсії не від хорошого життя. Тому держава повинна забезпечити право людини продовжувати працювати”, — зазначив Розенко, додавши, що зараз кількість працюючих пенсіонерів в Україні становить 2,5 млн осіб.

Нагадаємо, з 1 жовтня виплату пенсій працюючим пенсіонерам в період роботи відновили у встановленому законодавством розмірі.

 

Джерело:
До списку новин