загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сім українців, винаходи яких знає увесь світ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Деякі винаходи українських вчених, без перебільшення, перевернули світ. Розповідаємо про одних із найвидатніших науковців - Ігоря Сікорського, Йосипа Тимченка, Євгена та Бориса Патонів, Івана Пулюя, Сергія Корольова, Миколу Амосова та Марину В'язовськуmaximum.fm

Ігор Сікорський

Знаймотеся, це – творець гелікоптера! Київський авіаконструктор, який емігрував до США, Ігор Сікорський розробив проект машини з двома пропелерами – горизонтальним на даху і вертикальним на хвості – у 1931 році. Після численних випробовувань 13 травня 1940-го український конструктор вперше підняв свою машину у вільний політ.

Опісля Сікорський отримав перше замовлення – й одразу для армії США. Загалом, фірма Сікорського ("Sikorsky Aircraft") створила 17 базових літаків та 18 гелікоптерів. Також українець є автором літаків-велетнів "Ілля Муромець" (1913, Росія), Sikorsky S-29-A (США) та першого в Штатах літака-амфібії.

Йосип Тимченко

Український механік Йосип Тимченко спільно з фізиком Миколою Любимовим за два роки до відкриття братів Люм'єр розробив скачковий механізм "равлик". Саме його принцип дії був покладений в основу створення кінескопа. Уже в 1893 році в Одесі показали два фільми, знятих за допомогою першого кінескопа. Тому цілком справделиво вважати батьком кінематографу саме українця, адже він випередив своїх західних колег. Чому ж всі знають лише Люм'єрів? Є один прикрий нюанс: пристрій Йосипа Тимченка не був запатентований.

Євген та Борис Патони

Євген Патон – винахідник різних методів електрозварювання. Його методи й досі використовує весь світ. Ще в 1993 році під керівництвом сина винахідника Бориса Патона науковці провели експерименти, які довели можливість отримання зварного з'єднання різних м'яких тканин тварин способом біполярної коагуляції. Пізніше почалися експерименти зі зварювання тканин видалених органів людини, що стало важливим відкриттям для медицини.

Іван Пулюй

Українець Іван Пулюй ще за 14 років до німця Вільгельма Рентгена сконструював трубку, яка згодом стала прообразом сучасних рентгенівських апаратів. Він набагато глибше, ніж Рентген, проаналізував природу і механізми виникнення променів, а також на прикладах продемонстрував їх суть. Саме Іван Пулюй першим у світі зробив рентгенівський знімок людського скелета.

Сергій Корольов

Уродженця Житомира Сергія Корольова вважають конструктором радянської ракетно-космічної техніки і засновником космонавтики. Саме під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, а в 1957 році Корольов запустив на навколоземну орбіту перший в історії штучний супутник Землі. Він також курував перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

Микола Амосов

Людина-легенда та визнаний геній медицини Микола Амосов. Цей хірург першим здійснив протезування мітрального клапана серця. Також він перший у світі ввів у вживання протезування клапанів серця, що мають антитромботичні властивості.

Також Амосов відомий як розробник власної системи зміцнення здоров’я. Його книга "Роздуми про здоров’я" була видана 7-мільйонним тиражем!

Марина В’язовська

Нещодавно світ вразила ще одна молода українська вчена: Марина В’язовська розв'язала одну з найскладніших математичних задач сучасності, над якою науковці ламали голову уже кілька століть.

Досягнення українки має велике значення для корекції помилок у мобільних телефонах, інтернеті й космічних дослідженнях. Зараз вона живе у Німеччині, бо досягти успіху в Україну, на жаль, дуже складно.

Джерело:
До списку новин