загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Петриченко: Пенсійна реформа – це рожеві окуляри, що закривають злодійство влади

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійна реформа – це піар-компанія влади, яка не дбає про людей, а хоче пил в очі пускати. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA  розповів голова Громадської палати України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок Петро Петриченко.

На думку нашого співрозмовника, з самого початку Пенсійна реформа анонсувалася таким чином, аби показати, що проводиться підвищення пенсій, щоб збити запал людей.

«Треба було зняти напруження, яке існувало в суспільстві. Пообіцяли, що будуть великі надбавки відповідно до стажу, що не справдилось. Це піар-кампанія влади, яка не підкується за людей, а хоче пил в очі пускати. Це така політична складова», - констатує громадський діяч.

«Фактично, вони ввели формулу, яка більш-менш позитивно відображала б дійсність, але розрахункові цифри кажуть про інше. Вони взяли для декого ту середню заробітну плату, яка була на той час, проіндексували її на сьогоднішній день і тепер ті держслужбовці, які з олівцем сиділи раніше і мали гідну заробітну плату, і нові люди, які займають сьогодні ті посади, вони і отримують більшу заробітну плату, яка підвищена. І ось ця зарплата їм взята для виплати пенсій. А щодо простих людей, які працюють, то для них визначили якийсь певний коефіцієнт, і невідомо, звідки ця цифра взялася. Тобто воно відомо: взяли середній рівень мінімальної заробітної плати, якийсь прожитковий мінімум 3200, скажімо так камуфляж, і звідти порахували для них», - впевнений Петриченко.

На думку нашого співрозмовця, це є несправедливість, оскільки ви вже індексуєте заробітну плату, то, припустимо, та платня, яка була 15 років тому, у зв'язку з інфляцією, з індексом цін, прожитковими стандартами вона сьогодні вже інша.

«На цю посаду людину вже приймають зі значно більшою заробітною платою, ніж, скажімо, вона була 15 років тому. От якби підходили до такого моменту, що індексують заробітну плату, приміром, слюсаря чи токаря — він 10 років назад отримував одну суму, а сьогодні він отримує іншу у грошовому вигляді. Так от все це і треба брати, якщо ви індексуєте, ту заробітну плату, яка є на сьогодні, не дивлячись на те, що людина 15 років тому вийшла на пенсію. А для держслужбовців, чому вони саме більше і отримали, йде індексація, і пенсія піднімалась у зв'язку з тим, на скільки росла заробітна плата тих посадовців, які сьогодні працюють», - зазначає громадський діяч.

Та на завершення, наш співрозмовник звертає увагу, що є і позитивні моменти: «Вони почали враховувати стаж, що підняло рівень виплати. Приміром, людина пропрацювала 30-40 років, то й набігає 200-300 гривень. Та фактично все це зроблено під своїх людей. Є біля 8 мільйонів пенсіонерів, яким фактично вони й догодили, а людині, яка отримувала 1200-1300 грн пенсії і їй добавили 400 грн — то що це таке?»

 

Джерело:
До списку новин